tiistai 28. heinäkuuta 2015

Syksy à la Pentik

Syksyjuttuja alkaa pikkuhiljaa vieriä eri suunnista; on lankoja, vaatteita ja astioita. Tänään vuorossa oli Pentikin syyskuvasto. Aika maltillisissa ja tummissa väreissä liikutaan tässäkin eli tummuus on ilmeisesti tänä syksynä muotia. Ainakin sellainen erikoisuus kuin tummat pastellit, jos niitä sellaisiksi kutsuisi. Ei nyt ehkä minun juttuni, mutta ei nyt hassumpaakaan.


Uutuussarjana on tulossa Salonki, joka näyttää aivan erityisen kauniilta kankaissa. Näissä oli paljon näitä tummia syksyisiä pastellisävyjä. Voisin kuvitella itselleni tästä kankaasta uudet verhot, joka saattanee olla ajankohtaista lähiaikoina. Koira oli taas kerran kiskonut Pentikin Apollo-kankaasta ommellut verhot alas. Kestävää kangasta kyllä se on, koska on kestänyt saman repimisen monta kertaa ilman vaurioita. Olen ollut niihin kovin tyytyväinen, mutta Salongista saa hyvän kilpailijan. Kaunis kuosi!

Ihanasta Salongista on tulossa myös kaunis tarjotin, joista aina haaveilen. Näitä on minulla jo pari ja käyttää voi vain yhtä kerrallaan käsitöiden kuljettamiseen kotona. Aivan loistavan kokoinen siihen tarkoitukseen! Jyrsintäkoneen ulottuville, kun näitä vanereita (tai käsitöitä) ei voi todellakaan päivisin jättää! Mutta jos sattuisi unohtumaan, niin tuo Salonki olisi kyllä kaunis korvaamaan menetyksen.


Uutuusastiasto Metsikkö menee omasta mielestäni vähän turhaan Arabian alueelle tai sitä se minusta ainakin muistuttaa. Ihan kaunishan tämä on, mutta varpumaisuus sopii jotenkin paremmin Arabian pelkistetympään linjaan. En kyllä koskaan ollut Geo-sarjankaan ystävä; minusta Pentik on parhaimmillaan omanlaisessaan pehmeässä, kauniissa ja no, romanttisessa tyylissään. Mutta kyllähän meitä on moneen junaan ja makuja on monenlaisia. Ja meitä muita hemmotellaan juuri esim. tuolla Salongilla.


Ja tietysti näillä ihanilla takakannen Routa-lasimaljakoilla! Nämä on kyllä livenä nähtävä, koska näyttävät niin hienoilta ja käyttötarkoituksia keksin kyllä useita, kunhan näen koon luonnossa. Ihan mukavia juttuja on siis tulossa, vaikka värien vähäisyys tänä syksynä vähän yllätys onkin. Ehkä sitä on luvassa sitten seuraavassa joulukuvastossa, joka näistä se kaunein ja vuoden ihanin yleensä onkin!


Kuvasto on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa: http://issuu.com/pentik/docs/pentik_syksy_2015Kuvat: Pentik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti