perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kesäretkiä

Ei, en ole ostanut lankaa. Mutta ostin korin ja niitäkin minulla on; ja paljon. Ei nyt kylläkään näitä kahvallisia sienikoreja tai omenakoreja tai miksi näitä haluaisi kutsua. Ne ovat ihania ja niitä saa sieltä Koiramäen Pajutallista vaikka missä koossa ja minkälaisina; olisin voinut ostaa useita. Viime kesänä niitä jo katselin, mutta jätin sen sitten tälle kesälle. Hyvää kannattaa odottaa!

Kesälomalla tuli siis käytyä Pajutallissa vähän ostoksilla sekä kahvilla. Sekä tietysti niillä ihanilla korvapuusteilla; ihan parhaita. Hyviä puusteja tarjoaa myös tämä paikallinen Kahvila Kampela Uutelassa, jossa kävimme myös tällä viikolla. Lähimatkailua näin kesälomalla, josta jää niitä ihania muistoja kuten ulkomailtakin. Loma on loma ja kesä on kesä, vaikka helteiltä ei olisikaan. Tai hirveän kylmä. Koiramäen Pajutallissa on myös aivan ihania picnic-koreja, joita taas tälläkin kertaa ihailin. Ehkä sellaisen vuoro on ensi kesänä sitten.


Oman korini täytin tämänhetkisen neuletyön langoilla omenoiden puuttuessa, kun yritän pitää kiini periaatteestani, että ostan tavaraa vain käyttöön (ei koske siis lankoja). Sangallisia tosiaan on vähemmän, etenkin beaglen hoideltua pari keväällä entiseksi, mutta muut erilaiset korit on pinottu turvaan työhuoneseen ja toistaiseksi ne ovat siten myös ehjiä. Usein mietin ihmeissäni sitä aikaa, kun edellisen beaglen aikana korit olivat käytössä ja omilla paikoillaan kaikissa kodin muissa huoneissa, joihin beaglellä oli päivisin täysin vapaa pääsy. Ehkä se aika on taas jossain edessäpäin. Toivottavasti. Sitä ennen on pysyteltävä kohtuudessa ostosten ihanuudelta ja pidettävä se mielessä, kun tässä lomalla on tarkoitus vielä vierailla ainakin Homeberryssä sekä Finnmarin tehtaanmyymälässä. Ja ihanaa, samalla reissulla tarkoitus on mennä syömään kreikkalaiseen ravintolaan. Kreikassa tuli lomalla käytyä ja vieroitusoireet siihen ruokaan, lämpimiin säihin ja siihen sellaiseen lomailuun on kovat (kuntokuuri on siis päällä, mutta ehtiihän sitä toisaalta loman jälkeenkin). Otetaan vielä uusiksi, edes hetken verran. Kesäloma on vain kerran vuodessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti