maanantai 13. heinäkuuta 2015

Lankatuttavuuksia

Tein viime viikon loppupuolella tutkimusretken kauppoihin uusien lankahavaintojen toivossa ja löytyihän niitä. Citymarketissa oli useampia uusia lankoja sekä vanhojen alennuksia, mutta Prismassa oli vain tyhjiä hyllyjä sekä joitakin alennuksia ja Anttilassa ei taas vielä ollut kumpiakaan. Myös verkkokaupoihin on uusia lankoja ilmestynyt päivittäin ja niitä on täytynyt sitten seurailla, kun ihan kaikkia uutuuksia ei vielä ole päässyt hiplaamaan. Enkä ostamaan.


Citymarketissa oli lähinnä 7 Veljestä lankoja ja kyllähän ne hyviltä vaikuttivat. Uudet Nostalgia-langat kanerva/punainen-musta-luonnonvalkoinen olivat tosi jänniä ja itse kyllä tykkäsin niistä. Valkoinen värien seassa tekee niistä vähän kirjavan, mutta hauskoja ne olivat silti. Sukissa varmaan toimivat oikein hyvin, mutta jännä nähdä mitä muita neuleita niistä voisi saada aikaiseksi.Uudet yksiväriset 7 Veljestä -langat ovat livenä todella tummia, mutta olivat kyllä mieleeni kaikki. Viime syksynä ja keväälläkin langat olivat vähän sellaisiksi haaleiksi jätettyjä, joka nyt on sinänsä oma tyylinsä eikä siinä periaatteessa etenkään syksyn värien kohdalla ollut mitään vikaa. Joka tapauksessa nämä uudet värit on syviä ja kunnollisia värejä, joista pidän ja niitä on kiva yhdistää kaikenlaiseen. Toki näistäkin voisi olla kirkkaampiakin versioita lisäksi. Joka tapauksessa näitä tummia versioita pitäisi kuulua aina ihan perusvalikoimaan. Viininpunainen on ainakin ihan perusväri, jota tarvitsen ainakin itse vähän väliä. Myös tumma ruskea, vihreä ja sininen ovat erittäin tervetulleita!


 
Raita-langassa täytyy ihan ottaa omia sanoja takaisin, sillä niistä ainakin kaksi uutuutta olivat todella hienoja! Kanerva-vihreä-sinappi oli kyllä todella mahtavan näköinen ja kyllä ehdottomasti myös ruskea-harmaa. Olin ihan yllättynyt, sillä lankakartassa ne eivät näyttäneet kovinkaan erikoisilta. Väärässä olin! Näitä ainakin tulee syksyn mittaan hankittua, samoin kuin noita 7 Veljestä -langan tummia värejä.

 

Uusia Nalle-lankoja ei vielä kaupoissa näkynyt, mutta verkkokauppoihin niitä on ilmestynyt. Nyt kun kuvankin näkee suurempana, niin Taika-langan monivärinenkin näyttää todella, todella houkuttelevalle. Ja kyllähän tuo tumma kanervakin näyttää olevan aivan upea! Turha kai sanoa, että kanervaa tulee ainakin hamstrattua talven varalle. Ja pitkälle tulevaisuuteen.


Novitan uuta Nordic Woolia löytyy myös jo verkkokaupoista ja aivan mahtavalta näyttää senkin värit. Poistotarjouksissa oli ainakin poistuvia 7 Veljestä lankoja sekä Raitaa, mutta alennukset olivat kovin pieniä ja olen ostanut niitä tarjouksesta halvemmallakin. Neulominen on nykyään niin suosittua, että polkuhintaan ei varmaan tarvitse myydä. Ainakin Prismassa alennushyllyt olivat jo lähes tyhjät. Suomivillan kaunista ruskeaa lankaa olisi kyllä saanut eurolla kerä, mutta en nyt tällä kertaa siihen sortunut. Ihmettelen sen poistumista kylläkin, sillä se oli niistä oikeastaan se kaikkein kaunein väri. Harmi. Myös Joki-langan petroolia olisi saanut edullisesti 2,5 euron hintaan, mutta torjuin senkin tarjouksen.

 
Uutta Joki-lankaa ei vielä kaupoissa näkynyt, mutta verkkokaupoista sitäkin jo löytyy. Näihinkin on varmasti syksyn mittaan sorruttava; sen verran kauniilta näyttävät suuremmissa kuvissa. Noista poistuvista lähinnä kaipailin tarjoushintaan sitä Raidan vihreä-punainen-petroolia, jota voisin sopuhintaan hankkia, mutta alennukset olivat kovin pieniä. Katsellaan ja odotellaan!

Verkkokaupoista uusia lankoja löytyy jo ainakin Lankatalosta, Kärkkäiseltä ja Prismasta. Kuvat ovat muokattu näistä verkkokaupoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti