torstai 9. heinäkuuta 2015

Syksyn lankakartasto

Olen ollut niin lomatunnelmissa, että Novitan syksyn lankakartat pääsivät tänään iloisesti yllättämään! Lisäksi kevään kartasto tuli niin myöhään, että en ehkä tätä näin pian odottanutkaan. Myös Prisman sivuilla näytti jo olevan esillä Nordic Wool -lankoja, joten eiköhän näitä ala jo pian kaupoistakin löytyä!


Uutuuslankoja oli mm. Aava, Ruska sekä Alpaca Wool, joka on todella mukava uutuus. Nordic Wool korvannee siis Woolin. Tässä Nordic Woolissa on todella kauniita värejä ja myös Alpacan värit ovat simppelit ja siten varmasti itselleni ainakin soveltuvat, kunhan vaan sopiva työ löytyy. Aavaa ja Ruskaa täytyy käydä kaupassa vilkaisemassa millaisia oikein ovat, vaikka eivät noin yleisesti ottaen olekaan niitä minun lankojani.


Sitten oli luvassa oikein iloisia uutisia eli Suomivilla ja Joki jatkavat valikoimassa. Jännä nähdä millainen Suomivillan Tweed on livenä! Joki-lankaan tulee toivomani kirjava musta-harmaa; mahtavaa! Lisäksi kirjava liila-petrooli on näyttää todella kauniilta. Täytynee siis tehdä lisää vilttejä. Erityisesti haaveilin siitä musta-valkoisesta ja nyt kun siihen on tuo kirjava lankakin, niin ensi vuodelle on ainakin yksi projekti tiedossa. Myös Nostalgiaan tulee uusi kivalta vaikuttava kanerva-musta-luonnonvalkoinen sekä miksei myös punainen-musta-luonnonvalkoinen.

7 Veljestä -maailmaan on luvassa viininpunaista, kuten arvelinkin. Se onkin sellainen perusväri, jota aina tarvitaan. Samanlainen on myös tummansininen, joka on tulossa. Erittäin kauniilta vaikuttavat myös uutuusvärit sammalenvihreä ja tummasuklaa. Lisäksi on oikein mukavaa, että valikoimissa jatkavat monet muut kauniit värit!


Viidakkoperhe kasvaa Kobralla ja Raitaa sekä Polkkaan on tulossa uutuuksia. Raidan ja Polkan uutuudet eivät tällä kertaa niin innostaneet ja näistä poistuukin valitettavasti niitä kauneimpia yhdistelmiä. Mutta katsellaan; nämä voivat näyttää kaupassa aivan toisenlaisilta!


Nallen Taika-perheeseen on tulossa pari uutuutta ja moni kiva yhdistelmä jatkaa valikoimissa. Nalleen tekee paluun myös tummansininen sekä peruspunainen, mikä on tosi hyvä juttu. Lisäksi uutena on tulossa oikein ihana tumma kanerva! Sitä kaipaisin myös 7 Veljestä -valikoimaan. Lisäksi joku toinenkin liukuvärjätty Nalle-lanka olisi ollut oikein tervetullut lisä.Isoveli-langoissa näyttää myös oikein kivalta värivalikoima ja tähän tumma kanerva on tulossakin. Loput langoista ovatkin itselleni vieraampia, mutta se on mukavaa, että myös tuubilankoja on jatkossa tarjolla ja vielä kierrätyspuuvillasta. Pitäisi vaan lankavarastosta vihdoin tehdä loppuun pari Toikan Putkis-lanka projektia, joita olen pitkään (= vuosia) suunnitellut. Niistä virkkaaminen toisi myös valtavasti tilaa sinne varaston puolelle. Kyllä nyt tykkäsin näistä langoista! Täydellistä ei voi koskaan olla, mutta erittäin hyvältä vaikuttaa. Odotan innolla, että pääsen näitä kaupoissa katselemaan ja hypistelemään! Ainakin Joki-langassa oli pari ehdotonta must-hankintaa sekä tietysti se Nallen tumma kanerva. Muut tietysti tarpeen mukaan ja kyllähän niitä kummasti aina on!

Lankakartta kokonaisuudessa on luettavissa osoitteessa: https://www.novitaknits.com/fi/fi/varikartat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti