maanantai 6. heinäkuuta 2015

Uutta vilttiprojektia - siksak taas valloillaan

Olen niin tykästynyt siksakiin, että jatkan sen parissa taas. Hamstrasin talvella myös niin runsaasti Joki-lankaa, että sitä jäi sopivasti tähänkin projektiin. Tarvitsin ainoastaan muutaman lisäkerän kahta muuta Joki-lankaa, jotta saan aikaan vähän erilaista raidoitusta. Näiden kahden kanssa en voi kuin ihmetellä, että ovat jääneet taas kerran aiemmin täysin huomioitta!

Koon puolesta jatkan vanhalla linjalla, mutta raidoituksen suhteen meinaan tehdän raitaa aina yhden kerän kerrallaan. Aiemmissa vilteissä on ollut mukana kolme eri väriä lankaa, mutta nyt mennään viidellä. Uutena hankin kirjavan vihreä-okra-petroolin (aivan mahtava!) sekä kirjavan sinisen. Sinisen suhteen pitkään arvoin kirjavan ja petroolin välillä, mutta päädyin lopulta kirjavaan. Petrooli olisi varmasti sopinut yhtä hyvin, mutta näillä mennään. Kirjava sininen ei ole niin kirjava kuin muut kirjavat Joki-langat eli tässä on vain sinistä. Nyt laskujeni mukaan tässä pitäisi olla vilttiin sopiva määrä eikä ylimääräisiä keriä pitäisi jäädä; tosin lankojen kanssa lyhyellä matikalla tuntuu olevan usein ongelmia!

Nyt ei auta kuin toivoa, että Joki-lankaa on lisää luvassa myös tulevana syksynä. Näihin viltteihin sitä on ollut erittäin mukava käyttää. Se on ihanan eläväistä lankaa myös yksivärisissä kerissä, koska lankojen säikeet ovat niin luonnollisen värisiä ja sitä kautta myös neulominen on mukavan vaihtelevaa. Kaupassa näin vielä oliivin väristäkin, jota en ole ehtinyt kokeilla; mahtava! Lisäksi olisi tosi kiva tehdä siksak-raidoitettu viltti mustasta ja valkoisesta, johon sopisi lisäksi musta-valko kirjava tuomaan värivaihtelua! Tämän viltin teen pojalleni, sillä aiemmin Kelo-langasta kutomaani ollaan viime aikoina jouduttu käyttämään beaglen muotoileman sohvan peitteenä ja siksipä se alkaakin jo olla toivottoman kulunut. Tästäpä siis uutta kaunista tilalle!

2 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Todella kaunis oli tuo valmis peittosikin, huomasin että Joki-lanka oli cittarissa tarjouksessakin, tosin olen sitäkin jo ehtinyt hamstrata kun vanhaa suosikkiani Puroakaan ei enää valmisteta.Ja edelliseen postaukseensi liittyen, Jon Nietoksen paluuta odotellessa! Eivät kai voi ottaa häntä kokonana pois sarjasta! Toivottavasti ei! t. Elisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa, että Joki-lanka jatkaa valikoimissa!

   Toivon todellakin, että tapaamme Jon Snow'n myös jatkossa. Ainakin se Kit oli ollut Wimbledonissa pitkän tukan kanssa...

   Poista