keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Grillijuhlat

Kesä on siinä pisteessä, että kesän perinteiset grillijuhlatkin on pidetty. Tällä kertaa oli meidän vuoro loihtia ja valmistaa menu, puitteet tulevat isäntäväen puolesta ja paikka on perinteinen Kerava, kuten jokainen vuosi. Tosin muutama ensimmäinen vuosi niitä on kyllä loppukesästä vietetty Santahaminassa, jonka jälkeen on siirrytty Keravalle. Miehen sukulaisporukalla näitä grillijuhlia vietetään pääsääntöisesti nykyisin kesä-heinäkuussa ja järjestysvuoro osuu kohdalla noin joka seitsemäs vuosi. Palataan asiaan siis seuraavalla vuosikymmenellä!


Päädyimme menun kanssa omiin suosikkiherkkuihin eli ei mitään liian raskasta, vaikka säät eivät helteiset olekaan. Jotain lämmintä grillistä aina kuitenkin, jottei sateen sattuessa sentään mennä ihan pakkasen puolelle. Usein on grillibileissä on ollut koko menun kantava teema, mutta menimme tällä kertaa ilman sen kummempaa teemaa. Aiemmin olemme itse järjestäneet ruokailun ainakin amerikkalaisella ja välimerellisellä turistimenulla. Seepranraidan eivät siis liity olemattoman teemaan mukaisesti menuun mitenkään, mutta pääsinpähän käyttämään Teippitarhan ihania tuotteita! Olenkin niitä taas katsellut ja huomannut useita pakko-ostoksia. Ja oikeasti, pitäisi askerrella useammin; olen niin kaivannut sitä puuhaa!


Pidän kovasti meloneista sekä ilmakuivatusta kinkusta. Se on myös oikein maukas ja helppo alkupala. Sopivasti kävi myös niin, että Citymarketissa oli upea valikoima erilaisia meloneita tarjouksessa. Näin ollen maisteltavana oli neljää erilaista melonia kinkun kera. Meloneita on myös syöty muutenkin pitkin viikkoa ja ne ovat olleet erittäin maukkaita; aivan parhaimmillaan! Toisena alkupalana oli tomaatti-mozzarellasalaattia, joka on myös ihana klassikko. Sopii joka tilanteeseen! Leipää ei leivottu itse, sillä sukuun kuuluu ammattileipureita ja leivät saadaan sitä kautta. Niitä olikin ihana ja erilainen valikoima!


Grilliruoan lisukkeena oli runsas salaatti. Pohjana erilaisia salaatteja, joita tällä hetkellä löytyy kaupoista varsin runsas valikoima. Lisäksi runsaasti kirsikkatomaatteja ja kumatoja sekä tietysti noita ihania, ihania kassuja, joita käytän nykyään melkein kaikissa salaateissa. Olen viime vuosina täysin hurahtanut pähkinöihin ja cashew't ovat niistä ehdoton suosikkini! Mies vastasi taas espetadapuolesta marinadeineen ja grillauksineen; oikeaoppisen marinadiohjeen oli käsittääkseni googlannut netistä. Kana onnistui parhaiten kuin koskaan! Aivan ihanaa! Espetada-teline viritettiin tällä kertaa grilliritilästä. Kovin pitkään yrttivoi ei ehtinyt vartaille sulaa, kun nälkäisiä syöjiä oli paljon, mutta folioihin pakatun voin voi jakaa lopuksi pöytiin. Sama homma toimii myös kasvisvartaille!
Jälkiruoaksi tein siis perinteiset valkosuklaajuustokakun sekä ricotta-mustikkakakun. Valkosuklaaversion tein pienempänä, mutta isompikin olisi varmaan mennyt kaupaksi sekin. Mansikat olivat juuri ja juuri ehtineet kypsyä kauppoihin eikä niitä hurja valikoima ollut nytkään. Tummaksi ainakin ehtivät muuttua yhden päivän aikana, mutta maku oli oikein hyvä. Mustikoiden kanssa piti tyytyä viimevuotisiin ja uusien mustikoiden kypsymistä odotellaan vielä; ehkä niitä kohta alkaa poimittavaksi olla. Komeat koristevadelmat ovat Hollannista ja olivat kyllä aivan mahtavia! Toivottavasti niitä olisi tänä vuonna tulossa myös Suomesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti