sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Vihreä tammikuu

Vähän haikein mielin täytyi muutama päivä sitten alkaa asennoitua loppiaiseen ja joulun poiskorjaamiseen. Päivien myötä nyt se on oikeastaan jo ihan mukava ajatus; aikansa kutakin. Kohtahan ne koristeet saa taas kaivaa esiin uuden joulunajan alkaessa. Meillä tammikuu tietää myös synttäreitä, joihin valmistautuminen alkaa oikeastaan nyt heti loppiaisena.

Sen sijaan tammikuussa alkaa jo vihertää. Päiväkin on aavistuksen verran pidentynyt ja jotain uutta on saatava. Muuton myötä olohuoneen palmuvehkat joutuivat edellistä pimeämpään paikkaan ja nyt vuotta myöhemmin näyttävät kaipaavan vähän enemmän valoa. Periaatteessa palmuvehka kestävät ihan hyvin suht varjoisessakin paikassa, mutta olen huomannut, että ne kannattaa sinne lykätä heti kaupasta tuotaessa. Jos ne siirtää sinne vasta myöhemmin, yleensä ne eivät sitä kestä kovin hyvin. Ei muuta kuin ostoksille!

Toki idean yksi lähtökohta oli se, että olin huomannut, että Plantagenissa kaikki viherkasvit olivat puoleen hintaan. Lähdin hakemaan kahta keskikokoista, mutta tällä kertaa siellä oli vain pieniä (mutta komeita), joita ostin sitten muutaman yhdistämistä varten. Tänään oli sitten alettava istutushommiin. Uusien kanssa se olikin ihan helppoa, mutta muutamaa vanhempaa katsoessa huomasin, että isompi ruukku olisi tarpeen. Siihenhän se koko päivä sitten menikin.

Muutama muukin jäi vielä odottamaan vuoroaan, mutta siihen tarvitaankin sitten todella isoa uutta ruukkua, joten ei ole nyt ihan lähiviikkojen ohjelmassa. Samalla tuli sitten poistettua kuolleita lehviä useammastakin kasvista ja siistittyä muutenkin, mutta nää ovat niitä hommia, joita olen vältellyt jo pidempään. Se on pakko tehdä jossain vaiheessa, mutta kun tiedät jo etukäteen, että homma vie aikaa eikä sitä voi jättää kesken; ja pahinta on se loppusiivous. Sama juttu siis kuin se keittiökaappien järjestäminen ja käsilaukun siivous, jonka senkin tein tänään! Mutta kun uusien ja vanhojen kasvien istutushommat (ja loppusiivous) oli tehty, kyllä se oli sen arvoista. Nyt vihertää taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti