keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Prinsessakakku

Meillä perinteisesti tarjotaan tammikuussa prinsessakakkua, joka on täytekakkujen ehdoton ykkönen. Olen marsipaanin ystävä ja muutenkin kakku on täytteineen aika täydellinen. Lisäksi prinsessakakku myös säilyy loistavasti ja sitä syö useamman päivän, kun sitä jää muutama aina pala yli, kuten kakkua kuuluukin!

Olen käyttänyt kakkuun aina Pirkka.fi -sivujen ohjetta. Kermaa tulee olla riittävästi ja sitä kannattaa varata vähän enemmän kuin ohjeessa on mainittu eli 5 dl on sopiva. Synttäreille on yleensä kummallekin päivälle oma kakku ja parina viime vuonna olemme toiseen käyttäneet sokerimassaa. Se on myös ihan hyvää, mutta kyllä marsipaani on kakkuun paras valinta. Sokerimassa on huomattavasti helpompi kaulia, mutta marsipaanin maku on kyllä vaivan väärti. Tänä vuonna teimmekin kakut vain marsipaanista.

Kakkukuvat olen tilannut ebaystä (UK), mutta saa niitä Suomestakin. Ensimmäisinä vuosina tuli kokeiltua vohvelisia kuvia, mutta nämä sokerikuvat ovat parempia ja olemmekin siirtyneet käyttämään niitä. Nämä sokerikuvat asettuvat paremmin kakun päälle ja kakun leikkaaminen on helpompaa.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti