maanantai 7. tammikuuta 2013

Tukholman tuliaisia

Joululomalla tuli taas vierailtua Tukholmassa. Risteilyllä oli hauskaa, ruoka erinomaista, shoppailu mukavaa ja Tukholma oli ennallaan. Siis juuri sitä mitä risteilyn pitää ollakin!


Tukholmassa oli ainakin paljon vähemmän lunta kuin Helsingissä. Sanoisin, että lunta ei ollut siellä juuri ollenkaan. Sääkin oli aika mukavan lämmin. Ainahan siellä tuulee, mutta talvivaatteissa sää oli ihan mukava kaupunkikävelylle.

Joulun tunnelmaa oli vielä esillä, mutta alennusmyynnit olivat sitä mitä nyt Suomessakin eli lähinnä joulukoristeita myytiin pois. Lounasta ei valitettavasti Tukholmassa juuri koskaan pysty syömään (siitä pitää laivan ruokatarjonta huolen), mutta kahville siellä sentään aina pääsee. Tällä kertaa prinsessakakkua sai laivallakin, joten kahvilassa maisteltiin juustokakkua julman kokoisen cappuccinon kera.

Laivalla oltiin vielä myös joulutunnelmissa ja valaistus oli aivan huikean kaunis. Ruokatarjonnassa oltiin onneksi jätetty jo jouluruoat buffetista pois ja löytyihän niistä pöydistä kaikenlaista hyvää. Sinänsä hyvä, että joulu oli takanapäin, joten aika lailla maltillisemmin tuli kyllä herkuteltua. Muuten teemana oli Hulabaloo ja aiemminkin on tullut saman teeman aikana käytyä ristelyllä. Silloin on ollut joitakin aivan loistavia tarjouksia ja niin piti olla nytkin, mutta aivan kaikkea tarjoustavaraa ei ollutkaan vielä saatavilla. Hyllyiltä puuttui mm. Törleyn kuohuviinit, joten ei kannata ihan ensimmäisenä tarjouspäivänä lähteä risteilemään, jos jotain erityistä tarjoustuotetta mielii.


Mutta löytyi sitä onneksi kaikenlaista muuta pientä. Tarjouksessa olivat mm. viikonloppu- ja loma-aamujeni aamukahvin seuralaiset, Mozart-kuulat. Lisäksi Ruotsista tuli ostettua todella hyvää kahvia sekä edullista marsipaania synttärikakkuihin. Lisäksi laivan poistomyynnistä löytyi pari kuumavesipulloa. Niitä tuli jo testattua ja hyvin lämmittivät palelevat varpaat.

Pojalla löytyi kynätelineeksi pari emalista muumimukia. Mörkö ja hattivatti -muki oli uskomattoman hieno ja kun talvimukissa oli luistelevat muumit, niin pakkohan se oli saada!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti