perjantai 25. tammikuuta 2013

Bebe-leivoksia ja suklaavaahtokarkkeja

Viimeisimmässä Unelmien Talo & Koti -lehdessä (1/2013) alkoi uutena sarjana Kinuskikissan leivontakoulu ja ensimmäisenä ohjeena oli levynä tehdyt bebe-leivokset. Vaikuttivat mielenkiintoisilta, joten päätin niitä kokeilla synttäreille. Sopiva ohje löytyy myös Kinuskikissan sivuilta ja leivokset tehdään vain pellille. Ohje onkin muuten sama, mutta kuorrutteeseen tulee vielä 1,5 dl lisää tomusokeria.


Leivokset onnistuivat hyvin; maistuivat bebeille ja menivät hyvin kaupaksi. Leivosten reunat eivät toki amatöörillä ole Kinuskikissan luokkaa ja syynä onkin sokerikuorrute. Sokerikuorrutetta oli alkuun liian vähän, sitten liian paljon ja lopulta kuorrute ehti leikatessa lämmetä huoneenlämmössä. Mutta sehän ei makua haittaa! Ensi kerralla tiedän myös tehdä kuorrutetta pikkuisen ohjetta enemmän.


Suklaakaappia piti myös joulun jäljiltä vähän tyhjentää, joten päätin tehdä suklaavaahtokarkkeja. Yksinkertainen herkku, mutta menekki oli hyvä sekä lasten ja aikuisten keskuudessa. Sulatin Fazerin Sinisen sekaan Fazerin mansikkasuklaata, joka oli hyvä lisä tähän pikkuherkkuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti