maanantai 21. tammikuuta 2013

Juhlahumua tammikuussa

Synttärit on tältä erää lähes juhlittu ja hauskaa oli. Itse pidän juhlien järjestämisestä ja koitan siitä hauskuudesta ottaa myös kaiken irti. Tykkään leipoa ja mies taas hoitaa mielellään muun ruokapuolen; sirkus-esityksiä tms. en järjestä, koska seurustelu on koko homman suola. Vielä on muutama lapsen kaveri tulossa juhlimaan, mutta niissä on tarjolla lapsille suunnatut eväät ja ohjelmanumerona aarteenetsintä.
Meillä juhlitaan aina koko viikonloppu, koska kaikki lähisukulaiset ja ystävät eivät mahdu meille kaikki kerralla. Tykkään myös jutella vieraiden kanssa, joten kaikki eivät käy kerralla juhlimassa. Näin ollen myös tarjottavia vaihdellaan vähän eri kattauksissa. Ruokaisampana tarjoiluna kauemmille vieraille oli tällä kertaa kanasalaattia ja tortellineja sekä toisena päivänä nachovuoka. Molempina päivinä leivottiin myös focacciaa, jota olisi voinut tehdä kyllä lisää, koska se onnistui erittäin hyvin ja ensimmäisenä päivänä menekki yllätti leipojat.


Kakkuna meillä on ollut jo pitkänä perinteenä prinsessakakku; tällä kertaa AC/DC-kuosissa. Se on vaihdellut vuosien mittaan mm. Nalle Puhista Ice Ageen ja Lego Star Warsista Star Warsiin. Huvittavaa kyllä, molempina päivinä kakusta jäi viimeiseksi sama kohta. Tänään onkin onnenpäivä, kun töistä kotiin tullessa odottaa vielä pala kakkua!


Viimeisimmässä Unelmien Talo & Koti -lehdessä oli ohjeena bebe-leivokset, joita sitten tein levyllisen. Olivat tosi hyviä ja menivät hyvin kaupaksi. Olivat etenkin lasten mieleen, kuten myös suklaaseen dipatut vaahtokarkit. En kauheasti leivo makeita tarjottavia, koska aiemman perusteella suolaiset purtavat menevät paremmin kaupaksi.


Kun juhlat olivat ohi, jäljellä oli yksi täysin simahtanut juhlija. Jännä huomata, kuinka ikää on herralle tullut. Aiempina vuosina kävi aina tervehtimässä kaikki vieraat, mutta nyt jaksoi vain ensimmäiset ja sitten piti käydä vähän lepäämässä. Levon jälkeen jaksoi taas hetken ja sitten piti taas levätä. Ja hyvin voi kuorsata keskellä olohuonetta, vaikka vieraita on tupa täynnä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti