keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Uusi ihmepensas

Minulla on olohuoneen ikkunalla jo useita vuosia viihtynyt ihmepensas. Aurinkoisella ajanjaksolla sen lehdet ovat ihanan kirjavat oranssista punaiseen ja pimeään vuodenaikaan siihen ilmestyy vihreitä lehteä. Tänä vuonna kävi niin, että suuri osa lehdistä tippui kokonaan. Havahduin tämän vuoden puolella siihen, että hyvinvoivasta kasvista oli yhtäkkiä tullut kovin pieni versio itsestään. Kevättalven aurinko pelasti sen välittömästi ja samaan aikaan törmäsin lähikukkakaupassa lehdiltään eri malliseen versioon, joka asuu nyt työhuoneen ikkunalla.


Uudessa kasvissa on kokoonsa nähden erittäin suuret lehdet. Työhuoneen ikkuna on sen verran kuuma paikka, että kevään mittaan kasvi on istutettava isompaan ruukkuun. Ihmepensasta tulee kastella aika paljon, joten pienessä ruukussa aurinkoisella paikalla se myös kuivuu ja paljon. Vanhempikin on tarkoitus istuttaa lähiaikoina suurempaan ruukkuun sopivan löytyessä. Oli ilo huomata, että kovin montaa aurinkoista päivää ei onneksi tarvittu, kun ihmepensaassa jo pilkisti uudet lehdet. On sääli, jos pimeä talvi tappaa monta vuotta kotona viihtyneet kasvit. Nyt avaankin heti aamusta kaikki kaihtimet, jotta kaikki mahdollinen valo saadaan kasveille!


Uudessa ihmepensaassa on myös huomattavasti vanhempaa paksummat lehdet. Vanha on suorastaan heiveröinen pikkuiseen verrattuna. Mutta kyllä se siitä; aurinkoa, vettä ja lisää multaa. Ne kesät Intiassa -sarjassa ihastelin puun kokoista ihmepensasta; siihen on kyllä matkaa. Isompia versioita toki on Plantagenissa myynnissäkin, mutta kasvattelen toistaiseksi vielä näitä omia pikkuisia hyvällä huolenpidolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti