perjantai 30. maaliskuuta 2018

Istutuspuuhissa

On taas se aika vuodesta, kun kukkakaupoista on vaikea pysyä poissa. Parveke kaipaa uudistusta ja tilaa saa helposti raivattua sisätiloistakin, vaikka täyttä on. Aina löytyy joku pieni paikka uudelle vihreälle. En voi mitään sille, että monet kasveistani ovat monivuotisia!


Plantagenissa tein pieniä hankintoja kevättalvelle, joka se vain jatkuu. Pakkasöistä huolimatta hankin orvokkeja sekä lisää narsisseja. Kahdeksannessa kerroksessa selviävät luultavasti kuitenkin ja päivät ovat joka tapauksessa erittäin lämpimiä. Muutaman euron hankinnat ovat myös erittäin pieniä sijoituksia kauneuteen. Narsissien suhteen tilanne on kuitenkin myös se, että jos niitä ei nyt hanki, niiden osalta kevät on meidän parvekkeella siinä. Kevät tulee kohisten ja meidän parvekkeella ovat sitten nopeasti ohi. Tai mistä sen toisaalta tietää kuinka pitkään tämä talvi jatkuu...


Joka tapauksessa on ilo vaihtaa jo syysistutuksesta pikkuisen kevääseen. Vanhat istutukset muuttuvat niin pölyisiksi ja alkavat vain roskata. Ja se pienikin pala vihreää ja uusia tuoreita kukkia tuo niin valtavasti iloa!

Bauhausista tein lisäksi vähän ruukkuhankintoja. Terrakottaruukkuja kaipailin lisää ja Bauhausissa ne ovat aika edullisia. Ne loppuvat taas kesken kuitenkin, mutta kyllä niitä nyt edelleen sentään neljä tyhjänä odottaa! Näin keväällä kovaan kasvuun venähtäneistä viikunoista istutimme suurempaan kaksi. Ne tuntuvat tarvitsevan aika paljon kastelua, joten isommissa ruukuissa sekin on helpompaa. Viime vuonna hankin kaksikon Viherpeukaloista ja nämä ovat siitä erikoisia, että toinen on erittäin korkea kuin puu ja toinen on matala pensasmainen versio. Samalla istutussessiolla istutimme myös isompiin ruukkuihin keväällä hankitun ihmepensaan sekä kamelian. Aika näyttää miten erityisesti kamelia siitä tykkäsi, mutta työhuoneen itä-eteläikkuna on niin lämmin paikka, että kuivumista on välillä todella vaikea välttää. Toivottavasti tykkäävät isommista ruukuista!Kevätkausi on siis virallisesti alkanut ja istutettavaa piisaa! Olen niin tyytyväinen kesäaikaan siirtymiseen ja tuntuu kuin virtaa olisi paljon aiempaa enemmän. Ja kyllähän sitä virtaa vihreästä saa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti