lauantai 31. maaliskuuta 2018

Kevätkylvöjä

Parveke on muuttunut keväiseksi. Pieni setti orvokkeja ja narsisseja on nyt istutettu. Kanervat ja muut syyskasvit on pääosin siivottu pois, mutta jätin sypressit sekä yhden kanervan, jotka olivat selvinneet vielä toistaiseksi keväästä ilman suurempia vaurioita. Vielä pienen hetken niistäkin on iloa!


Tämän viikon pakkasöistä orvokin ovat selvinneet aivan mainiosti. Mitään nuukahtamista tai paleltumista ei ole ollut havaittavissa. Olen myös kastellut niitä hieman, koska päivät ovat parvekkeella melkoisen lämpimiä. Tämä on varmaan kastelun kannalta hankalin aika vuodesta, mutta ei auta kuin kokeilla!


Myös hyasintit jätin vielä kevääksi. Ne ovat edelleen kauniin siniset, vaikka kasvit eivät enää varmaan elossa olekaan. Orvokkien kanssa muodostavat kuitenkin oikein kauniin parin!


Narsisseja tuli parvekkeelle lisää pieni setti. Narsissit kukkivat usein niin nopeasti, joten ne kannattaa istuttaa niin, että ovat helposti vaihdettavissa. Sen verran viileitä säitä on kuitenkin vielä lähiaikoina tiedossa, että näistä ihanuuksista saamme nauttia kuitenkin vielä varmasti seuraavat pari viikkoa.


Pieniin pajuruukkuihin laitoin myös vähän orvokkeja. Ne ovat vähän varjossakin, niin orvokit saattavat niissä viihtyä vähän pidempäänkin. Kesän tullessa ne yleensä venähtävät niin paljon, että parhaat päivät ovat ohi. Lasitettu parveke ei ole niille paras kesänviettopaikka, mutta kesäkuuhun saakka ne kyllä aivan varmuudella kestävät. Paremmalla tuuletuksella orvokit pysyvät todella kauniina koko kesän, kuten vaikka äitini puutarhassa.


Myöhemmin huhtikuussa on varmaan aika taas suunnata murattiostoksille. Niitä ei voi koskaan olla liikaa! Murattien vihreä on huhtikuussa aivan vastustamaton ilo!

2 kommenttia: