keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Kamelia

Jokin aikaa sitten löysin Plantagenista kamelian alennuksessa. Sellainen on minulla joskus ollutkin, mutta se vierailu jäi kovin lyhyeksi. Taisin löytää sen silloin kaupasta kesällä ja pidin sitä parvekkeellakin, mutta syksyn tullen se sitten poistui keskuudestamme. Sen verran mielenkiintoinen kasvi kuitenkin oli, että ajattelin kokeilla sitä taas uudelleen.

Kamelia täytynee vaihtaa kevään mittaan ainakin isompaan ruukkuun. Pienessä ruukussa kamelia tuntuu kuivuvan aika helposti. Talven viettoon sisälämpötila on meillä voinut olla aivan liian lämmin, mutta katsotaan sitä sitten uudelleen syksyllä, jos olemme sinne saakka yhdessä selvinneet. Ainakin toistaiseksi kamelia on viihtynyt erinomaisesti työhuoneen aurinkoisella ikkunalla.

Auringossa kameliaan on ilmestynyt uusia lehtiäkin, mutta kevät voi toki kasvien kanssa vaikuttaa hieman liian positiiviselta. Kesällä kuumuudessa kasveihin tulee helposti tuholaisia ja syksyn sekä talven pimeys voi olla aivan liikaa. Toisaalta taas ihmeköynnökset ja oliivipuut viihtyvät minulla myös talvet ilman sen kummempaa hoitoa, joten koskaan ei, jos ei kokeile!


Vanhan ajan kasviksi kamelia tuntuu hoito-ohjeiden perusteella olevan aika hankala. Eipä sillä, kukapa ei tykkäisi haastavista kasveista! Parasta on, kun sellaisen saa kotonaan viihtymään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti