keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Pitsisukkia ja ratkaisu uniongelmiin

Tein ennen joulua polvipituiset pitsisukat lapselle. Pimeään aikaan kuvaaminen on niin haastavaa, ettei kuvista loppujen lopuksi oikein saanut mitään selvää, kun lankana oli tummasävyinen Novita Duo marjamehu. Aivan ihana lanka ja ihanat sukat! Ne menivät lahjaksi ja keväämmällä oli tehtävä samoista sukista aikuisten versio. Tällä kertaa oli lankana 7 Veljestä fuksia.


Lasten sukkien haasteena oli sopivan mallin löytäminen. Lapsille ei kerta kaikkiaan ollut ohjeita pitkävartisiin sukkiin, joissa olisi kiva pitsikuvio tai vastaava edessä. Lankatoiveena oli 7 Veljestä. Pitkävartisiin sukkiin sentään löytyi hyvä perusohje Novitan sivuilta ja netistä selaillen löytyi sukkiin käytettävä pitsikuvio. Mutta paljon kyllä sai selailla! Sukissa käytetty mallikuvio löytyi Ullaneuleen sivuilta ja se on nimeltään Kerttu. Kuvio oli kiva neuloa ja sukat valmistuivat joutuisasti! Kuvio istui myös erittäin hyvin vain pienin muutoksin perussukan malliin sekä lapsen sukissa että naisten.


Tammikuusta lähtien olen kärsinyt aika kovasta stressistä työprojektiin liittyen ja olen kärsinyt jopa muutamista unettomista öistä, joka on minulle erittäin harvinaista. Niinpä sitten yön tunteina, jos uni ei tullut silmään ajatusten laukatessa mielessä, mietin juuri tämän neuleen pitsikuviota ja niin vain nukahdin nopeasti joka kerta. Suosittelen! Ihana rentouttava kikka, joka toimii! Toki itseäni öisin väsytti ja en vain saanut ajatuksilta rauhaa, joten en voi taata, että kuvioiden ajattelusta on apua niihin uniongelmiin, kun ei yhtään väsytä ja uni on täysin poissa. Väsyneelle tämän tyyppinen pohdiskelu ja ajatusten vahva siirtäminen keskittymällä päässään neulomiseen toimi. Täytyy opetella tämä tai joku muu vastaava kuvio ulkoa, jota voi tarvittaessa käyttää. Toivottavasti sille ei kuitenkaan ole tarvetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti