maanantai 4. toukokuuta 2015

Valmista siksakia

Pitkästä aikaa sain neuletyön valmiiksi, kun suomivillainen siksak-peitto valmistui. Iso työkin se tietysti olikin, joten itse neulominen vei toki aikaakin. Tällä kertaa työssä ei ollut pääteltävää vaan olin hoitanut sen aina lankaa vaihtaessa; siinäpä syykin, miksi työ on jo valmis.


Peittoa oli mukava tehdä, kuten aina siksakia. Suomivilla on kivaa ja pehmeää lankaa käsitellä ja työ etenee niin nopeasti kuin etenee eli miten paljon milloinkin ehtii tehdä. Pituus oli säädeltävissä ja tein siitä oman pituuteni mukaan noin puolitoistametrisen. Loppuvaiheessa työ oli jo melkoisen painava, mutta ihan hyvin sitä jaksoi neuloa. Tyylilleni uskollisena tein sen pitkällä puikoilla ja ihan hyvin se onnistui.

Olen varastoon hamstrannut Suomivillaa vielä toiseen peitolliseen, jonka saa tehtyä hieman eri väreissä kuin nykyisen. Lankaahan tähän kuluukin ihan mukavasti; jokaista raitaa kohden 1,5 kerää lankaa ja Suomivilla-kerässä on 50 grammaa. Hyvä niin, sillä onhan näitä nyt tullut haalittua!


Koirakin löysi lopulta viltin. Neuloessa on kyllä kovasti viereen parkkeerannut, mutta valmiina vähän vilttiä vieroksui, vaikka yleensä onkin kaiken pehmeän ja myllättävän ystävä. Lankahan tuoksuu voimakkaasti villalle ja lampaalle, joten siinä ehkä syy. Itseäni haju ei haittaa, päinvastoin; oikea villan tuoksuhan on aivan huumaava! Langan tuoksun huumaa on vaikea selittää ei-neuloville tai ei-lankahamstereille; joka tapauksessa se aiheuttaa vakavaa riippuvuutta!

2 kommenttia:

 1. Paljonko lankaa meni tuohon peittoon ja miten leveä se on?
  Olen katsellut paljon vauvan peittoja ja mikään niistä ei nappaa. Katselin jopa englanninkielisiä vauvan peitto-ohjeita ja löysin yhden, mutta siinä ei ollut enää ohjetta.
  Ajattelin, josko neuloisin Suomivillasta vaunupeiton ensi syksyksi jos vaikka yksi kerä per raita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko on suunnilleen 100 x 155 cm ja harmaanruskeaa meni n. 450 g sekä beigeä että ruskeaa n. 375 g kutakin. Alkuperäisessä ohjeessa oli juuri vauvan peitto koko noin 80 x 100 cm ja siinä määrät olivat 200 g + 2 x 150 g. Tuo mittaus on vähän niin ja näin, oma peitto voi olla täysin sileäksi venytettynä isompikin.

   Poista