maanantai 18. toukokuuta 2015

Joki siksak ja lasipurkkien lumo

Nyt kun olen saanut Joki-langasta valmistuvaa siksak-peittoa eteenpäin, täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen lankavalinnasta. Kirjava kanerva on aivan mahtavaa lankaa neuloa, kun koskaan ei tiedä mitä väriä kerästä milloinkin pukkaa ja kerässä on mukana sekä punaista että kanervaa. Siksak-raidotuksesta on tulossa todella kiva!

Valtavasti tekemistä vielä piisaa, mutta mukavasti työ on edennyt mm. jääkiekkoa seuraten. Kisat jäivät hyvästä joukkueesta huolimatta aivan liian lyhyeen, joten on jatkettava arkielämän rutiinien mukaan. Joskus ehtii neuloa enemmän ja joskus vähemmän. Viime aikoina olen Facebookissa kovasti seurannut Voihan villasukka -ryhmää tai se taitaa olla niin suosittu, että sieltä pukkaa uutta kuvaa uutisvirtaan koko ajan. Sen myötä olen alkanut haaveilla ihan perusvillasukkien tekemisestä. Ryhmässä on toinen toistaan hienompia luomuksia, mutta en tarvitse niin paljon villasukkia itse. Perheen miesväelle voisi muutaman parin neuloa ja itsellekin jotain, mutta käytössäni on matkoilla yksi pari ja kotona aina samat Madeiralta tuodut paikalliset villasukat, joiden pohjassa on aivan mahtavat liukuesteet. Madeiralta on tullut niitäkin hamstrattua todella monta paria, koska ovat hyväksi todetut ja toivomus on, että eivät vaan pääse kulumaan loppuun!


Muista lankaideoista törmäsin Pinterestissä aivan mahtavaan ideaan, jossa lankoja säilytettiin isoissa lasipurkeissa. Itselläni kyseiseen käyttöön löytyi vaan vähän pieni purkki ja oikein iso kannellinen versio olisi siis hakusessa. Pinterestin kuvassakin langat olivat lähinnä jämälankoja, mutta aivan ihana idea kuitenkin. Tiedä sitten mihin niitä purkkeja sitten pinoaisi, kun koiran vuoksi evakossa kodin muista tiloista on vaikka mitä tavaraa, mutta työhuoneen lattialle voisi isoa lasipurkkia kyllä kuvitella. Täytyy pitää silmät auki vaikka silloin kesälomalla!5 kommenttia:

 1. Oi, miten kaunis peitto! Olisin halunnut nähdä koko peiton. Minullahan on mielessä tehdä vaunupeitto tulevalle sukulaisvauvalle, mutten ole vielä päättänyt, virkkaanko ruutuja, vai siksaksia vai neulonko jotain kuten siksaksia tai muuta. Rupesin virkkaamaan ihan muuta vaikka minun piti aloittaa sen vaunupeiton monta kertaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai juu, se ei ole vielä valmis, mutta näytä sitten, kun se on valmis.

   Poista
 2. Itsekin olen Voihan villasukka-ryhmässä mutta minun fb-seinälleni ei tule sukkakuvia koko ajan vaan kurkkaan sinne ryhmään, mitä uutta siellä näkyy. Asetuksilla pystyy tekemään niin ettei näy etusivulla uutisvirrassa.
  Laitoin jo kaikki sukantekeleet koriin pari viikkoa sitten koska alkoi sukat tymppimään ja jatkan niiden neulomista ensi syksynä, sillä päätin että tämä kesä menee muihin käsitöihin.

  VastaaPoista
 3. Upean näköinen peitto! Miltäköhän näyttäisi sinimeleeratulla Joki-langalla neulottuna..Purosta tuli aikoinaan monta uutta sävyä, jännä nähdä tuleeko tuosta Joestakin lisää sävyjä...Laitathan sitten kuvan valmiista peitosta.? t. Elisa

  VastaaPoista
 4. Kyllä, projekti jatkuu vielä ja pitkään! Laitan kyllä kuvia, kun on valmis! Uskoisin, että sinimeleeratulla langalla näyttäisi myös hyvällä. Toivottavasti Joki pysyy valikoimissa myös ensi syksynä. Tosi kiva lanka!

  VastaaPoista