maanantai 25. toukokuuta 2015

Ruudulla

Tällä hetkellä minulla on erityiskatselussa useampikin sarja. Kuntopyöräillessä pyörii Sons of Anarchy sekä myöhemmin iltaisin Breaking Bad sekä Justified. Maanantai-iltaisin on toki vuorossa Game of Thrones, mutta siinähän ei tällä hetkellä voi (valitettavasti) edetä kuin jakso kerrallaan. Yhtä lailla tallennuksessa on Mad Menin viimeinen kausi, jonka ajattelin katsoa täysin putkeen. Kesällä olen suunnitellut katsovani vihdoin Boardwalk Empiren loppuun; viimeinen kausi on vielä katsomatta ja nyt kun se kesällä Yleltäkin, on aika saattaa tarina loppuun. Kuntopyöräilyyn keksimäni Sons of Anarchy on vasta onneksi neljännessä kaudessa, joten sitä onnea jatkuu vielä varmaan syksyyn asti. Tapanani on joinakin päivinä kuunnella musiikkia tai katsoa live-videoita tai sitten se on 50/50 Sons of Anarchyn kanssa tai sitten pari jaksoa SOA-putkea, miten milloinkin.Sons of Anarchyn alkaessa olen kyllä ihan missannut koko sarjan, mutta olen muutaman vuoden sitä suunnitellut katsovani. Sub on sitä kyllä Suomessa näyttänyt, mutta nyt sarjan päätyttyä viime vuonna olen vihdoin kääntynyt sitten koko tuotannon pariin Netflixissä ja on kyllä aivan myyty! Sons of Anarchy on aivan loistava ja siinä kyllä aivan mahdoton määrä todella hyviä hahmoja tarinoineen puhumattakaan näyttelijöistä. Olen pitänyt itseni erossa kaikista Sons of Anarchy -fanisivuista spoilereiden pelossa, mutta liityn kyllä niihin heti, kun vain saan viimeisen kauden katsottua (koska olen to-del-la-kin fani!). Alkuvuodesta nimittäin näin jäähyväisvideon Entertainment Weeklyn jakamana, jossa jätettiin hyvästejä tv-sarjojen hahmoille, jotka poistuivat joukostamme viime vuonna. Mukana oli SOA:sta muutama henkilö, joista jäi sellainen auts-tunne. Osan muistan hyvin ja osaa ehkä en, mutta parempi olisi ollut näkemättä. Toisaalta, moni heistä ei ollut mikään yllätys ja tämähän on kuin tämän päivän Game of Thrones; peli, josta kukaan ei selviä hengissä.Nykyisin maanantait ovat päiviä, jolloin Facebookin uutisvirrasta kannattaa jättää lukematta kaikki kansainväliset uutiset Amerikasta. Ne nimittäin sisältävät vihjeitä ja suoria spoilereita asioihin, joita et halua tietää illan Game of Thronesista. En sentään ole sillä asteella, että tapittaisin sitä maanantaina aamuyöllä ennen töihin menoa, vaan säästän sen mieluummin rauhassa iltaan. Sama homma oli tässä talven mittaan Justified-sarjan viimeisen kauden kanssa. Kaikki kansainväliset jutut oli jätettävä lukematta. Sen verran olen tietoinen, että joku päähenkilöistä kuolee lopussa (oma veikkaukseni on Boyd), mutta kaiken muun olen yrittänyt jättää täysin vilkaisematta.

Nythän myös Hero alkoi esittää Justifiedia kaikille avoimella kanavalla, joten toivottavasti moni on sen löytänyt. Hesarikin oli sarjaan tutustunut peräti kolmen jakson verran, josta piti arviokin sitten kirjoittaa; toivottavasti moni jätti sen lukematta. Jos Justifiediin tutustuu pari jaksoa tätä kolmea ensimmäistä enemmän, ymmärtää varmasti, että ensimmäisissä jaksoissa esiteltiin hahmot, joita tavataan sarjan mittaan koko ajan. Ei kai levyarvosteluakaan kirjoiteta kuuntelemalla vain kolme ekaa biisiä? Jos näin haluaa tehdä, kannattaa kirjoittaa kolumneja tai blogia. Joka tapauksessa Justified on sarja, joka ei kaikille varmasti kolahda, mutta jos kolahtaa, se kolahtaa ja kovaa! Ainakin kanssani jää Amerikassa sitä todella monet kaipaamaan. Katson nyt kolmatta kautta uudelleen ja Nelonen Primelta tulee vielä neljäs perään; innolla odotan tulevaisuudessa vitosta ja kutosta, joita en ole vielä nähnyt! Erittäin innostuneena odotan myös tietoa siitä, mihin Timothy Olyphant suuntaa seuraavaksi. Toivottavasti johonkin hyvään sarjaan; HBO olkaa häneen yhteydessä!Iltasarjana olen myös mieheni kanssa katsonut Justifiedin kanssa Breaking Badia ja meillä on nyt kolmas kausi menossa. Sarjahan on hyvä, mutta ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa kolahtanut mitenkään erityisesti. Katson sen kyllä tietysti loppuun, koska tarinahan on ihan mielenkiintoinen ja päähenkilö erittäin hyvä. Breaking Bad on ehkä makuuni vähän hidastempoinen, mutta ei nyt kuitenkaan todellakaan tylsä. Mitään vikaa en osaa siitä sanoa eikä siinä sellaista olekaan, mutta en vain innostu siitä niin paljon kuin tänä päivänä monesta muusta. Vähän kuin Metallica, ehdottomasti erittäin hyvä, mutta ei kuitenkaan minun juttuni. Mutta, kausiahan on vielä jäljellä, joten katsotaan miten käy!Sons of Anarchyn jälkeen on todella mietittävä mitä katsoisin seuraavaksi. Viime kesänä Deadwood oli aivan loistojuttu ja jotakin vastaavaa toiminnallista pitäisi keksiä seuraavaksi. Ehkäpä voisin katsoa Rooman uudelleen? Maanantai-iltojen ilonahan sitten jatkuu Hbo Nordicilla True Detective suoraan Game of Thronesin perään. Niin, tästä on kyllä vaikea sanoa, mitä oikein odottaa...2 kommenttia:

  1. Hei, satuitko aikoinaan seuraamaan HBO:n sarjaa Carnivale? Siihen jäin aikoinaan heti koukkuun, harmi ettei sitä tehty/silloin näytetty kuin muutama kausi. t. Elisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Aloitin katsomaan sitä viime kesänä HBO Nordicilta muutaman jakson verran. Se jäi silloin vähän tauolle ja olen kyllä palaamassa siihen, kun hetki on vaan oikea. Se vaikutti kyllä oikein lupaavalta!

      Poista