sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kukkaikkunan kuulumisia

Työhuoneen kukkaikkunalla hortensia on vaihtanut värinsä jo täysin vihreäksi. Nämä hortensiat ovat siitä kyllä hauskoja, että vaikka väri vaihtuu, ne ovat niin kauniita omalla tavallaan. Seuraavaksi väri vaihtunee rusehtavan vihreäksi ja jos uusia kukkia tähän saa, niin ne ovat yleensä sitä alkuperäistä väriä, joka tässä oli sininen. 


Harkinnassa on vienkö tämänkin kasvamaan parvekkeelle, josta tämä kyllä tykkäisi. Tässä on on vain lehdissä ollut vähän härmää, jonka epäilen sitten leviävän muihin parvekkeen kasveihin. Viime vuonna parvekkeelle istuttamani vastaava hortensia jopa talvehti parvekkeella, joten muuten olisi erittäin houkuttelevaa siirtää tämä sinne. Kevät ja kesä sisätiloissa onkin näille aika haastavaa kuivumisen puolesta, josta kertoo lehtien vähyyskin. Monen kuukauden ilo näistä joka tapauksessa kuitenkin on!


Ilokseni sain äitienpäivälahjaksi uusi perhosorkideoita ja kartutin kokoelmaani myös helatorstaina Plantagenissa, koska olivat siirtyneet tarjoukseen. Näitä perhosiahan ei voi koskaan olla liikaa! Suunnitelmista huolimatta en ole raaskinut heikkokuntoisimmasta luopua, kun niistä kuitenkin on löytynyt kukkavanoja. Syksyä ja talveahan ne eivät kuitenkaan kestä, joten luonto hoitaa ne pois, kun aika on. Ja kun näitä nykyään leikkokukkien hinnalla myydään, niin ainahan voi hankkia uuden, kun lehdet tippuvat! Jostain syystä päädyn aina samoihin väreihin, ensi kerralla täytyy tsempata ja koittaa keksiä vaihteeksi taas jotain erilaista!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti