lauantai 9. toukokuuta 2015

Kesälomahaaveita

Ajatukset karkaavat jo vähitellen kesälomaan, kun työni kevään kiireisimmät hetket alkavat olla käsillä. Jaksamista pystyy venyttämään, kun tietää, että kiireet kohta helpottavat ja kesälomakin alkaa siintää lähettyvillä; ei kuitenkaan liian nopeasti. Kesäloman ajankohta on tiedossa, mutta mitään sen kummempia suunnitelmia ei vielä ole paitsi Pori ja Robert Plant. Ulkomaille myös mielin, mutta matkavarausten aika on sitten myöhemmin. Sen suurempia suunnitelmia ei tarvitakaan, kun lähialueelta löytyy niin paljon kivoja  kesäloman perinteisiä vierailukohteita, joilla voi sopivasti virkistäytyä lepäilyn ja lomailun ohella. Niistä on nyt niin kiva haaveilla, koska kuuluvat niin olennaisesti kesään. Ihan oikeasti oman lomani parhaita hetkiä on se, että aamukahvit saa juoda rauhassa neulomisen ohessa kotimaassa tai ulkomaille. Yhtä mukavaa on kierrellä tehtaanmyymälöissä sekä muissa kaupoissa ja kohteissa ihan vain katselemassa, vaikka aina ei ostaisikaan mitään! Nautinnollisiin hetkiin ei paljon tarvita!

Olemme parini kesänä vierailleet Koiramäen Pajutallissa Tuusulassa, joka on aivan huikea paikka! Siellä on ensiksikin kivoja eläimiä, joita on aikuisten ja lasten kiva katsella. Myymälässä on aivan uskomaton määrä mitä ihanampia pajusta valmistettuja koristeita ja hyötytavaroita. Lisäksi myymälässä on lisää sisustustavaroita ja hintataso on oikein mukava. Perinteisesti olemme myös ostaneet kahvilasta korvapuustit, jotka ovat kyllä parhaimmasta päästä mitä on tullut syötyä. Pajutallihan on auki lähes ympäri vuoden ja monesti on pitänyt käydä siellä pistäytymässä, mutta taitaa taas tällä kertaa jäädä vierailu kesälle; mutta täytyy käydä entistä nopeammin siellä uudelleen!


Orimattilassa on ollut tapana käydä Maria Drockilan kynttiläpajassa ihastelemassa huikeita kynttilöitä. Ne ovat niin ihania, että melkein niitä ei raaski polttaakaan! Palavat kyllä todella pitkään, joten ihan hyvin voi aloittaa yhtenä vuonna kausikynttilän ja jatkaa seuraavana vuonna siitä mihin jäi. Samalla suunnalla Hämeessä on myös aivan mahtava Finnmarin tehtaanmyymälä Hollolassa, joka on todella suuri ja täynnä mitä ihaninta sisustustarviketta. Siellä on tullut nyt parina kesänä vierailtua ja aina on jotain pientä tarttunut mukaan. Loputtomiin ei kaikkea voi ostella, mutta kummasti aina löytyy jotain pientä sellaista, jota ilman ei vaan tule toimeen!Riihimäellä sen sijaan on aivan ihana Homeberryn myymälä. Toivekoti ja Puutarha -lehdessä (voi että minulla on ikävä sitä lehteä!) oli aina Homeberryn mainoksia ja myymälä on kyllä juuri sellainen toiveiden täyttymys! Homeberrykin on yllättävän suuri ja valikoimaa on todella runsaasti. Viime vuonna matkaan lähti ihania koreja ja aiempina vuosina olen ostanut mm. purkkeja sekä keittiötekstiilejä. Ja tuollakin se hintataso on erittäin kohtuullinen. Matkan varrella tullut vierailtua tietysti myös Mäntsälässä Pentikin tehtaanmyymälässä, mutta siellä käyn jatkuvasti muutenkin. Syksyn lankauutisia odotellessa mielessä on myös tietysti poistolangat. Niissä on sellainen taikuus, että kun langasta tulee sellainen, sitä on viimeistään silloin aivan pakollinen tarve hankkia varastoon.


Kouvolan Tykkimäellä käydessä on tullut vierailtua myös Novitan tehtaanmyymälässä. Sinne olen kyllä päätynyt ihan vahingossa, koska en ole ajatellut sen sijaitsevan ABC:n yhteydessä. Siellä on ihan hyvät valikoimat, jos jotain tiettyä lankaa etsii tai lankavarastossa on hyvin tilaa (minulla ei ole). Toisaalta siellä voi hyvin käydä vilkaisemassa syksyn tulevaa valikoimaa, joskin tuntuvat hyvissä ajoin ilmaantuvan erityisesti Prisman myymälöihin. Uusien lankojen hypistely kuuluu ehdottomasti kesääni, kuten myös juustokakut sekä muut marjaherkut! Nuorempana en erityisemmin marjoista välittänyt, mutta nyt niihin on suorastaan himo. Nämä hommat on aloitettava vaikka koulun päättäjäisviikonloppuna vaikka pakastemarjoilla! Ja näin se koko kesä ja kesäloma on buukattu täynnä ohjelmaa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti