keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Vihreää joulun keskellä

Taannoin tuli taas vierailtua Plantagenissa ja Ikeassa. Ikean viherosastolle tuli asiaa muiden asioiden yhteydessä, kun aiempi vuoripalmuni oli päässyt huonoon kuntoon. Ilokseni uusi kaveri osastolta löytyi ja vielä edellistä suuremmassa koossa!

Plantagenissa käväisin hankkimassa joulukukkia ja ilmeisesti niille tehtiin siellä lisää tilaa, kun monia viherkasveja oli puoleen hintaan tarjolla. Kotiini päätyi hieno ja todella suuri murattikaari huikaan 7,50 euron hintaan. Ihmeen hyvin nämä Plantagenin kaarimuratit ovatkin sisätiloissa viihtyneet. Aiemmista on ollut vain huonoja kokemuksia, mutta nykyisessä asunnossa ovat pärjänneet todella hyvin. Salaisuutena ehkä on suotuisa paikka ikkunalla sekä aika viileänä pidetty asunto.


Olen todella paljon tykännyt vuoripalmusta, joka hankittiin Ikeasta pari vuotta sitten. Tosi hyvin se alkuun viihtyikin ja pärjää myös hämmästyttävän vähällä valolla. Se kaipaa aika lailla kastelua ja pakko myöntää, että sitä puolta on tullut kyllä viime ajat laiminlyötyä. Nyt kun uusi tuli hankittua, niin sitä on kyllä paremmin sitten muistanutkin taas kastella. Ja ihana vihreys tervehtii jo heti eteisessä!


Luulin ostaneeni samankokoisen kasvin kuin mitä edellinen oli, mutta kotona vasta sitten ilokseni huomasin, että tällä uudella oli kokoa korkeudessa ja ruukun halkisijassa aika tavalla edellistä enemmän. Toivotavaan, että tämäkin kestäisi vähintään sen pari vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti