sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kevään ohjelmistoa telkkarista

Olen mielenkiinnolla seurannut tulevan kevään ohjelmistoilmoituksia eri kanavilta. Aika vähän mitään erityisen kiinnostavaa tuntuu kuitenkaan olevan tulossa. No, onhan noita kanavia tietysti mistä valita ja jatkuuhan monet hyvät sarjat onneksi vielä. Kuten Game of Thrones, jonka neljännen kauden aloituspäivää ei vieläkään ole julkaistu. Se julkistus on kuitenkin tulossa tässä talven mittaan ja nyt olen saanutkin iloita Ylen toisen ja kolmannen kauden HD-lähetyksistä.

Credit: hbonordic.com


Yleltä on oikeastaan tulossa erityisen mielenkiintoista ainoastaan Viimeistä päivää -sarjan (The Big C) viimeisen kauden kaikki neljä jaksoa maaliskuussa (11.3. alkaen) sekä ehdottomasti Yle Teemalla tammikuussa kolmannen kauden jaksoilla jatkuva loistava Treme (31.1. alkaen). Unohtaa ei myöskään sovi loppiaisen jälkeen 7.1. tulevaa Downton Abbeyn erikoisjaksoa, vaikka muut kauden jaksot näytettiinkin jo. Koko sarja alkaa myös alusta helmikuun alussa. Hömppäosastolta tykkään Kutsukaa kätilö -sarjasta (Call the Midwife), jonka uudet jaksot alkavat pyöriä 31.1. ja sarjan erikoisjakso on luvassa sitä ennen 3.1. Ja helmikuuhan menee sitten Sotsin parissa...MTV:ltä on tulossa uusi sarja Rikoksista pahin (Major Crimes), joka on The Closerin spin-off. Tykkäsin Closerista kovasti, joten toivottavasti Major Crimes jatkaa samalla linjalla. Sarja alkaa 1.1.2014.Nelonen Primella jatkuu Good Wife viidennen kauden jaksoin heti tammikuun alussa (6.1. alkaen). Toivoa sopii, että ohjelmistoon on tulossa mahdollisimman pian Oikeuden puolesta -sarjan (Justified) uudet jaksot, jotka alkavat Jenkeissä tammikuussa. Olen jäänyt siihen niin pahasti koukkuun, että odottaminen on kyllä aika hankalaa. Myös Mad Menin alkaessa keväällä, täytyy vaan toivoa, että sarja saadaan Nelonen Primelle mahdollisimman pian!


Hömppäosastolta on Maikkarin ja Nelosen tuoteperheiden osalta ihmeteltävä mihin kaikki sisustusohjelmat katosivat. Molemmilta on kyllä tulossa Pientä Mökkiremonttia, Huvilaa & Huussia sekä Suomen kauneinta mökkiä, mutta siinäkö kaikki? Eikö tuossa ole vähän liikaa mökkeilyä ja mielelläänhän sitä niitä suomalaisia kotejakin katselisi. Ainakaan tiedotuksessa ei ole silmään osunut mitään kotisisustamista. Puutarha-asiaa on kyllä luvassa taas Edenissä ja MTV:n Keitaassa. 

Mutta onneksi on maksukanavat! Hyviin juttuihin jää koukkuun ja seuraavat jaksot on nähtävä heti tai kun jotain uutta mielenkiintoista on tulossa, se on nähtävä mielellään heti. Se on tämä sarjatietoisen ihmisen kirous. Itse kun asumme DNA Welhon alueella monetkaan maksukanavat eivät Mix-paketissa maksa kovinkaan paljon ja nykyään tarjontaa on nettipalveluissa vaikka kuinka paljon. Nyt kun esim. HBO Nordic maksaa vain alle 10 euroa kuussa, ei hintakaan ole este upeille sarjoille.

Credit: hbonordic.com

Maksukanavilla pyörii tällä hetkellä esim. tuon aiemmin mainitsemani HBO:n Tremen neljäs ja viimeinen kausi. Sarja pyörii Canal +:lla sekä HBO Nordicilla ja viimeisellä kaudella on valitettavasti vain viisi jaksoa. Laitoin sen heti tallennukseen, joten voin katsoa sen heti perään, kun olen Yleltä nähnyt jaksot viikoittain. Aivan loistava sarja, jossa ei ole sen kummempaa toimintaa, mutta henkilöt ja tapahtumat heidän ympärillään erittäin mielenkiintoisia. Mielenkiintoinen uutuus on HBO:n True Detective, joka esitetään HBO Nordicilla tammikuun alusta alkaen tietysti tuoreena. True Detective on rikossarja, jonka pääosissa ovat Woody Harrelson sekä Matthew McConaughey. Entisen etsiväparin 1990-luvulla tutkima murhatutkimus avataan vuonna 2012 uudelleen ja sarjan ensimmäinen kausi keskittyy tämän tapauksen tutkintaan.

Credit: hbonordic.com
Toinen HBO Nordicin mielenkiintoinen uutuus on merirosvosarja Black Sails. Myös Black Sails alkaa tammikuun lopusta. Tämä sarja on kyllä jännä nähdä millainen se lopulta on.

Credit: hbonordic.comJännittävää kevättä! Ja please, bring back Raylan Givens!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti