torstai 12. joulukuuta 2013

Varautumista jouluun

Joulun rakkaisiin koristeisiin kuuluu ehdottomasti nyt jo varmaan pari vuotta vanhat pähkinät ja lapsen päiväkodin pihasta keräämät tammenterhot, jotka vuosittain sitten kaivetaan esiin joulun ajaksi. Eivät ole joskus kaikki menneet kaupaksi ja toisaalta säilyvät hyvin koristeina ulkonäön puolesta, niin mikä ettei!

Oma osansa niiden jäämisellä syömättä on varmasti myös sillä, että ne on jouduttu myös nostamaan piiloon koiralta. Meidän beagle alkoi tehdä päivisin yksinään ryöstöretkiä ja rouskutella niitä suoraan kulhosta, joten oli syytä koiran hampaiden säästämiseksi siirtää ne syrjään. Kerran hammaskivenpoistossa oli eläinlääkäri todennut yhden hampaankin huomaamatta lähteneet, joten tiedä vaikka pähkinöillä olisi ollut siihen oma osansa...


Ikeassa sen sijaan oli käytävä täydentämässä vähän vuotuista kynttilävalikoimaa. Valikoimahan on hyvä ja hinnat todella edulliset. Melkoisen kassillisen kynttilöitä sitä saakin kasattua muutamalla eurolla. Tykkään kovasti Tindra-tuoksukynttilöistä, mutta nyt ei ole muutamaan vuoteen tullut ikävä kyllä uusia tuoksuja. Jouluksi olisi kiva saada taas jotain uutuuksia!

Muita kynttilöitä kävin katsomassa viime lauantaina Orimattilassa Maria Drockilan kynttiläpajalla, joka on aika huikea paikka! Kynttiläthän ovat todella kauniita ja monet aivan huikeita taidonnäytteitä. Hinnat ovat toki aika korkeat, mutta toisaalta ovat käsityötä, joten kyllähän siitä valmistamisesta hintaa tulee. Lisäksi ne myös palavat pitkään ja kynttilä säilyy kauniina koko ajan. Ainahan sieltä jotain pientä mukaan tarttuu ja ostin sieltä poistomyynnistä vielä paketissa olevia kesäkynttilöitä sekä yhden joulukynttilän, joka meni sellaisenaan joulusukkaan. Mutta miksikään lyhtykynttilöiksi ne Drockilat eivät kelpaa; ovat aivan liian hienoja sellaiseen ja lyhtyihin taas nämä Fenomenit ovat aivan ykköset!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti