sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulupuuhista jouluun

Joulukuu on kyllä lyhyt kuukausi. Onhan näitä päiviä vielä jäljellä, mutta joulu tuli niin nopeasti. Kaikenlaista puuhaa joulukuuhun mahtuu ja varsinkin tämän viikon olen rientänyt paikasta toiseen. Kävi jopa niin, että loppuviikosta vasta muistin, että nythän alkaa loma!

Lahjat on paketoitu, viimeisetkin tänä aamuna. Ainoa käsityölahjanikin on päätelty, valmis ja paketoitu. Pientä pehmeää pakettia vielä koiralle aloitin, koska jotain helppoa käsityötä on oltava mukana joulunvietossa, mutta katsotaan valmistuuko jouluksi, uudeksi vuodeksi vai loppiaiseksi; ei sillä niin väliä. Pääasia, että saa neuloa!

Joulukortit jouduin raapustamaan pikapikaa, sillä sain ylisuuren kirjeen postista vain päivää ennen edullisemman joulupostin lähetystakarajaa. Sinänsä säästöhän on näillä korttimäärillä aika minimaalinen, mutta toisaalta ne kortit on hyvä lähettää ajoissa. Tänä vuonna ainakin ulkomaan posti tuntuu olevan aika jumissa ja monet postit ovat tulleet erittäin myöhään; Drömhem & Trädgård -lehtikin jäi tulematta (sain pyytämällä uuden) ja katsotaan tuleeko tämä uusin numero läpi myöskään. Tänä vuonna joulupostimerkeissä päädyin haalimaan laatikosta kaikki aiemmilta vuosilta ylijääneet merkit ja lisäsin niihin vanhoja korotusmerkkejä; riittivät hyvin!Monessa lehdessä on ollut haastateltavien trendinä mainita kuinka heillä on kuusessa vain lasipalloja. Hyvä niin; itselleni kelpaavat ihan hyvin muovipallot lapsi- ja koiraperheessä kun ollaan. Ja kun kuusikin on muovinen (ainoa tekokasvi joka meillä on koskaan ollut ja koskaan tulee olemaan), niin ikuiset muoviset kelpaavat hyvin. En juuri koskaan osta joulukoristeita, mutta nyt päädyin Anttilassa hankkimaan lisää pieniä palloja tuleville vuosille. Nyt niitä voikin vaihdella väreittäin vuosien mukaan tai ehkä ensi vuonna voisi hankkia kotiin jonkun pienen sypressin tai vastaavan joulukuuseksi. Aidosta joulukuusesta nautimmekin sitten muualla!

Joulukukat ovat kukkineet ja punaisten amaryllisten kukinnat ovat jo ohi. Täytyy kokeilla viedä ne sipulit vielä kellariin ja katsoa selviäisivätkö kevääseen. Valkoinen amaryllis sen sijaan on ollut kovin hidas aloittamaan kukintaa. Nyt vasta pari päivää on nupusta näkynyt yhtään mitään eikä kukka ole vieläkään auki. Hyvä niin, siitä ainakin riittää iloa joulunajan pyhien koko ajaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti