perjantai 6. joulukuuta 2013

Joulun odotusta parvekkeelle

Tänä vuonna oli jotenkin hassua hakea jouluisia koristeita varastolaatikoista parvekkeelle. Kovin on niin syksyistä ollut vielä ja muratitkin parvekkeella ovat täysin vihreitä edelleen. Olihan jotain niistä ihanuuksista kuitenkin kaivettava esiin, koska muuten jäävät kokonaan käyttämättä koko vuodelta!

Minulla ei ole tapana hirveästi käyttää joulukoristeita sisällä eikä parvekkeellakaan, mutta jotain pientä täytyy kuitenkin olla aina vuodenaikojen mukaan. Tällaisiä ovat mm. kranssi sekä pajusydämet sekä tietysti erilaiset lyhdyt, joita olen parvekkeelle tuonut muutaman. Jotenkin vaan tuntuu niin ihmeelliseltä kuinka suorastaan kesäisiä värejä tänä vuonna on joulukuussa ollutkin; ostamani hyasintitkin tuovat enemmänkin kevään kuin joulun tuntua!


Tänä vuonna jätin meidän perinteiset adventtikynttilät taas parvekkeelle. Joinain vuosina ne ovat olleet keittiössä, mutta tänä vuonna en viitsinyt raivata tilaa pois keittiön yrteiltä ja sopivathan ne parvekkeellekin. Parvekkeen jouluvalotkin ovat aika maltilliset ja lähinnä valaisemassa parveketta, mutta pieni valaistuskin piristää.

Marjakanervakin on mukavasti kestänyt syksyn mittaan, mutta nyt katselin, että toinen niistä oli vähän rutistunut, joten oli päässyt jossain vaiheessa kuivumaan. Sekin ilahduttanee kuitenkin vielä jonkin aikaa!


Päivien käydessä todella lyhyiksi, ei parveketta juuri muuten pääse arki-iltoina tutkimaankaan kuin ainoastaan jouluvalaistuksessa. Toisaalta vuoden pimeimpään päivään on vain pari viikkoa aikaa ja kohta taas päivät pitenevät. Tällä hetkellä on kuitenkin nautittava parvekkeen tunnelmista vain viikonloppuisin tai iltavalaistuksessa, mutta siitäkin on otettava kaikki ilo irti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti