maanantai 11. maaliskuuta 2013

Uutta multaa ja isompaa ruukkua

Viime viikolla onnistuimme löytämään riittävän suuria ruukkuja parille isolle huonekasville, jotka ovat olleet lisätilan tarpeessa. Ei ole maailman helpoin homma löytää riittävän suuria istutusruukkuja etenkään sopivalla hinnalla. Tällä kertaa Plantagenissa tärppäsi ja kanta-asiakaskupongilla sai ruukuista vielä sopivan alennuksenkin. Ja ei kun istuttamaan.

Aika täynnä juurta oli suuri palmuvehka, jonka muistelisin ostaneeni vuonna 2007 tai 2008. En ole aiemmin vaihtanut sitä suurempaan ruukkuun, mutta nyt ajattelin olevan sen aika, kun vuoden aikana on kuivattanut useammankin lehden. Uusia lehviä on kyllä tullut tänäkin vuonna, mutta vähemmän kuin aiemmin. Uusi ruukku on halkaisijaltaan 30 cm, kun edellinen olikin yllättävän pieni; ehkä 25 cm.

Jukkapalmu sen sijaan oli vielä enemmän tilan tarpeessa. Aiempi ruukku oli vähän isompi kuin palmuvehkalla, mutta ruukku sitäkin juurtuneempi. Tämä jukkapalmu on ollut meillä kesäkuusta 2006 ja on kerran jo vaihdettu suurempaan ruukkuun. Ostimme palmun edelliseen asuntoon, kun olimme asuneet siellä muutaman viikon. Hyvin selvisi muutosta vuosi sitten tammikuussa ja nyt on tullut korkeudessa jo katto vastaan. Korkeutta ei siis enää tarvitse tulla, mutta jos elinvuosia kuitenkin.


Jukkapalmun aiempaan ruukkuun pääsi sitten peikonlehti. Se onkin viime aikoina ollutkin vähän hailakan vihreä ja löytyihän se syy siihen ruukun alta. Täynnä juuria sekin. Toivottavasti uusi multa innostaa senkin uuteen kasvuun. Ostin peikonlehden vuosi sitten, kun olin alkanut kaipailla itselleni tätä nostalgiakasvia. Teini-ikäisenä minulla oli omassa huoneessa valtava peikonlehti, joka meni katon poikki seuraavalle seinälle. Kun muutin Helsinkiin opiskelemaan, äiti ja pikkuveli olivat hävittäneet sen suurin piirtein seuraavana päivänä. Meillä on aina vanhin kotona oleva lapsi saanut alakerran huoneen ja ilmeisesti peikonlehti ei sitten kuulunut veljeni sisustussuunnitelmiin. No, nyt se on palannut minunkin elämääni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti