perjantai 15. maaliskuuta 2013

Talvilomailua

Maaliskuussa en olekaan tainnut koskaan aiemmin pitää lomaa. Tänä vuonna tuntui, että se hetki on nyt, kun en helmikuussa voinut pojan kanssa lomailla työkiireiden vuoksi. Olenkin ottanut koko loman ihan levon kannalta ja keskittynyt vaan kaikenlaiseen oleskeluun.


Koiran kanssa on tultua ulkoiltua pidempään ja ihan kiva talvisäähän ulkona on. En ole kevättä odottanutkaan maaliskuussa saapuvaksi, mutta aurinko ja kylmät yöt tietävät kevään olevan kulman takana. Nyt kun päivä on jo näin pitkä, kevät tulee kyllä sitten rytinällä. Luulisin, että pääsiäisenä alkaa olla jo oikeaa kevään tuntua. En ole todellakaan mitään hiihtoihmisiä ja koiran kanssa ulkoilu onkin ollut toistaiseksi ainoa ulkoiluhuvi. Koirasta on vaan iän myötä tullut niin tavattoman laiska, että ulkoilua on reissusta vaan puolet. Ulos kyllä lähtee oikein mielellään ja kuntoa kävelyyn riittää, mutta ensin pitää alkumatka hidastella perässäni ja yrittää kääntyä joka kulmasta kotiinpäin. Kun sitten lopulta käännytään kohtia, sitten kyllä vauhtia piisaa.


Muilta osin olenkin sitten hoitanut kukkia; pyyhin mm. pölyt viherkasveista. Se on siitä kiitollista hommaa, että työn jäljen kyllä huomaa. Aika nuutuneilta monet kyllä näyttivät talven jäljiltä; yllättävänkin nuutuneilta. Luin kyllä jostain lehdestä, että maaliskuussa kasvit ovat surkeimmillaan. Lehtiäkin olen saanut luettua aikamoisen kasan. Ihanaa, kun siihen on kerrankin kunnolla aikaa.

Taas kerran huomasin, että perhosorkideoissa oli taas pari kasvia, jotka eivät kyllä tulevaa kesää näe. En voi kuin ihmetellä kuinka huonolaatuisia ne ovat nykyään. Nyt ei kyllä enää ole paleltumisestakaan kysymys, joten eivät vaan ole sitten kovin pitkäikäisiä. Sen sijaan keittiössäni olevat orkideat ovat kasvattaneet jo suuret nuput ja aukeavat kohta. Lisäksi myös ihanat neilikat ovat auenneet ja ohi ei voi kyllä kulkea niitä ihailematta.

Ja sitten se paras huvi: ihanaa, kerrankin on aikaa neuloa. Ja kyllä sitä on neulottukin. Olen samalla katsonut vaikka mitä: Vera Stanhopen jaksot loppuun, Hiljaista todistajaa, Red Riding -trilogian loppuun sekä tietysti loppuun kaikki ne The Wiren, Game of Thronesin ja Homelandin jaksot, joiden kanssa olen kesken nukahtanut edellisenä iltana. Olen aivan toivoton iltapilkkijä ja ei ole mitään väliä sillä mitä katson, kun nukahdan. Kun lopetan neulomisen, uni tulee aika nopeasti. Katsomme aina miehen kanssa iltaisin näitä ohjelmia ja minä sitten kelaan niitä seuraavana päivänä siihen mihin saakka jäin. Usein olen alusta nähnyt noin viisi minuuttia. Ei se mitään, päivällä ja alkuillasta jaksan katsoa niitä paremmin. Nyt vielä lomalla ajattelin käydä läpi pari jaksoa Midsomerin murhia. Ja eiköhän se ole siinä; on tullut ihan oikeasti lomailtua. Muu perhe kun on lomalla, onkin mukava tehdä kaikenlaista ja kesällä käydä jossain reissussa; tuskin maltan odottaa. Onneksi pääsiäisloma odottaa jo kulman takana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti