sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Maaliskuu parvekkeella

Jos alkuvuosi oli harmaa, niin nyt on koko maaliskuu saatu kyllä nauttia auringosta ja kirkkaista päivistä. Nyt kun lämpötilatkin ovat pikkuhiljaa nousussa, sulavat kohta ne lumetkin. Lasitetulla parvekkeella tosin ollaan päästy jo pitkään hyvinkin kesäisiin lämpötiloihin. Narsissitkin ovat hyvin siellä selvinneet pari viikkoa ja pitihän niitä lisää hankkia, koska ovat parhaimmillaan silloin, kun kevät on vasta aluillaan.


Osan kanervista kannoin jo pois narsissien tieltä, mutta loput saavat odottaa toukokuuta, kuten aiempinakin vuosina. Uudet elävät kasvit tuntuvat uskomattoman hienoilta talven jälkeen. Kanervat palvelevat hyvin siihen saakka, kunnes kevätaurinko alkaa paistaa. Aurinko tekee niistä pölyisiä ja polttaa varmaan värit. Niin upeita kuin kanervat onkin koko syksyn ja talven, niiden on nyt väistyttävä pikkuhiljaa uuden kevään tieltä.

Sen verran oli pääsiäistä tuotava kotiin, että ostin Tiimarista pari pussia koristemunia. Sopivasti löytyi juuri parvekkeen suosikkivärejäni eli limeä ja vaaleanpunaista. Pientä kivaa kevättä kohti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti