keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Maaliskuun vihreät

Talvella hankkimani muratti on ihan mukavasti viihtynyt sisätiloissa ja kasvattaa upeita tuoreita lehtiäkin koko ajan. Kontrasti on suuri parvekkeella sinnitteleviin, mutta kauniitahan ne molemmat ovat omalla tavallaan. Talvisäilössä anopin vintillä olevat muratit voivat kuulemma hyvin ja ensi kuussahan ne voi hakea jo kotiin.

Olen vähän haaveillut uudesta hortensiasta aina Plantagenissa käydessäni. Toinen talvella ostamistani kukkii edelleen, mutta toisesta kukat kuihtuivat; kasvi elää kyllä edelleen. Nämä hortensiat ovat kyllä tosi tarkkoja kastelun suhteen etenkin näin pienissä ruukuissa. Nuukahtavat heti kuivuessaan, toipuvat joistakin kerroista kyllä kastelun jälkeen, mutta eivät kestä sitä ikuisesti. Plantagenissa on ollut nyt myös punaisia myynnissä, joten josko sellaisen vielä hankkisi ennen toukokuuta ja parvekeaikaa. Ehkäpä nämäkin sinnittelevät vielä parvekkeelle asti; ainakin toivotaan niin.

Nuput kehittyvät pikkuhiljaa perhoskämmeköihini keittiön ikkunalla. Vielä ei ole kukkavanoja muissa orkideoissa näkynyt, mutta ehkäpä ne alkavat kohta sitten kehittyä niihinkin talven jälkeen. 

Tällä viikolla pitäisi vielä ehtiä ruukkuostoksille ja isojen ruukkujen hankinta ei olekaan välttämättä niin helppo homma. Riittävän suureen suojaruukkuun sopivan istutusruukun löytäminen kohtuuhinnalla ei ole välttämättä niin yksinkertaista, mutta pari paikkaa on mielessä missä voisi käväistä. Istutushommiin olisi kyllä mukava kohtapuolin päästä ainakin näin sisätiloissa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti