maanantai 4. maaliskuuta 2013

Kevättalven tunnelmia

Pitkästä aikaa myös viikonloppuna sai nauttia aurinkoisista päivistä. Luntakin tuli taas, mutta onpahan taas hetken valkoista. Ja kunnon yöpakkaset, ne ne vasta ovatkin kevään merkki. Kirkas päivä tuo kylmät ja kirkkaat yöt; ja kevään. Pääsiäistä varten ostinkin jo ohran siemeniä ja niiden kylvämistä jo harkitsin, mutta ajattelin kuitenkin odottaa ensi viikonloppuun.

Ja niin siinä taas kävi tänäkin vuonna, että talven jälkeen kevät tuli vähän yllättäen ja on taas kauhea kiire polttaa kynttilöitä loppuun etenkin parvekkeen lyhdyistä. Pakkasesta huolimatta viikonloppuna oli päivällä lasitetulla parvekkeella parikymmentä astetta lämmintä, joten kohta käy niin, että kynttilät sulavat lyhtyihin. Ensi viikonloppuna on tarkoitus jo kerätä lyhtyjä pois varastoon.

Nyt vaan odottelen milloin voisi parvekkeelle ostaa ensimmäiset narsissit. Pari viikkoa vielä täytynee odotella, mutta kyllä ne maaliskuussa voi jo hankkia. Parempi vaan, jos on viileää, sillä kestävät pidempään ja ovat kauneimmillaan nuppuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti