sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Sean Bean -maraton

Sain vihdoin tällä viikolla loppuun Sean Bean -maratonin, jonka aloitin iät ja ajat sitten. Ensin katsoin Jimmy McGovernin Accused-sarjan toisen kauden, jossa heti ensimmäisessä jaksossa Tracie's story oli mukana Sean Bean. Sarjahan on aivan loistava ja Bean oli yhdessä parhaista rooleistaan. Toinen kausi ei todellakaan pettänyt ja toivottavasti sitä on luvassa lisää.

Seuraavaksi katsoin Game of Thronesin ensimmäisen kauden uusintana. En voi tavallaan sanoa kaipaavani takaisin Ned Starkia, koska sarja on niin loistava muutenkin ja kuten toinen kausi on todistanut mielenkiintoisia hahmoja riittää. Toisaalta ihailen myös sitä, että elämän raakuus ja menettäminen mahtuu myös telkkariin. Sitä on Game of Thronesissa valtavasti, mutta se vaan kuuluu ajan henkeen. Mies on lukenut nämä kirjat iät ja ajat sitten, mutta en kysele mitä tuleman pitää. En myöskään etsi näitä tietoja netistä; ainoastaan kausi kerrallaan trailereiden ja kuvien muodossa. Auttamatta törmään toki kaikenlaiseen imdb:ssä, kun varsinkin brittinäyttelijät risteilevät katsomistani sarjoista toisiin. Sekään ei toki haittaa, mutta yleisesti ottaen haluan kokea sarjan käänteet yllätyksenä. Mutta se Koura; siinä oli taas Bean parhaimmillaan. Tätä lisää kiitos ja jätä ne toimintapätkät väliin; kaikki niistä tietävät miten niissä kuitenkin käy.

Lopuksi katsoin Red Riding -trilogian, joista ensimmäisessä ja viimeisessä oli mukana Bean. Sarjahan oli todella karsea ja ankea, mutta siinäpä juuri hyvin tehty. Täytyy katsoa se joskus uudelleen, koska kaikki palaset eivät ihan loksahtaneet, kun jouduin katsomaan sen niin monessa erässä. Ensin huomasin, että ensimmäinen osa ei ollut tallentunut kokonaan. Kiitos vaan taas kerran Wbox. Laite on siitä kummallinen, että ei voi mitenkään ilmoittaa, jos on liikaa päällekkäisiä tallennuksia edes osittain. Topfield ainakin ilmoitti. Nyt sitten voi toinen tallennus alkaa vaikka edellinen on kesken eikä väliä minkä käynnissä olevista tallennuksista pätkäisee. Mikä logiikka tässäkin on? Jouduin sitten tilaamaan ensimmäisen osan netistä, kun ei sitä Areenasta löytynyt. Sen kun sain katsottua, huomasin, että kaksi muutakin ovat taas (!) keskeneräisiä, joten eikö nekin pitänyt hankkia. Muuten käyttäisin Wboxin hakutallennusta, mutta eikö siinäkin ollut syksyllä ongelmia ja joitain ohjelmia jäi tallentamatta. Muuten laite on ihan hyvä, mutta kyllä näitä kummallisuuksia piisaa. Ja se todellakin boottaa kerran viikossa! Mutta tosiaan, sain vihdoin sarjan katsottua ja ei, Sean Bean ei selviä tästäkään hengissä.

Jatkan maratonia ainakin vielä sen verran, että laitoin tallennukseen nyt viikonloppuna tulevan Anna Kareninan. Olen sen joskus nähnytkin, mutta en siitä paljon muista, paitsi sen Vronskin. Siitä ei ole ihan tarkkaa muistikuvaa, kuinka Vronskin käy ja en halua nyt elokuvakokemustani spoilata löytyykö se tästä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti