torstai 14. maaliskuuta 2013

Lauantai-illan tapaksia

Lauantai-illaksi on hyvä loihtia tapaksia eli kaikkea vaan mitä kaapista löytyy. Viime lauantaina oli koossa mukava kokoelma kaikenlaista herkullista.


Yksi uusi ruoka oli tonnikalasalaatti, jossa oli mukana keitettyä perunaa. Peruna sopi joukkoon todella hyvin ja sitä varmasti tehdään joskus uudelleen. Tarjolla oli myös paistettuja vihanneksia sekä lihapullia.

Mieheni tekee usein itse lohkoperunoita ja ne ovat kyllä tosi maukkaita. Kesällä ovat aivan loistavia grilliruoan kanssa. Vielä ei olla päästy grillaamaan; grilliakausi aloitetaan perinteisesti makkaralla aina pääsiäisenä landella. Sen sijaan kanahornetit voi hyvin kesää odotellessa kypsentää uunissa; ja muulloinkin, kun eihän meillä täällä kerrostaloasunnossa mitään ulkogrilliä ole.

Lisäksi tarjolla oli paistettua riisiä ja katkarapuja eli oikein mukava kokelma kaikenlaista hyvää. Ruoantähteitä jaksoikin koko illan odottaa yksi tyyppi keittiössä. Joo, kukaan ei koskaan anna mitään ruokaa.

Ainakin mustikkapiirakan murut maistuivat niin erinomaisesti että ergonomiasta viis. Meidän Topihan on aivan valtava mustikanystävä ollutkin ihan pennusta asti. Tunkee aina mukaan mustikkaan ja makaa mättäällä syöden mustikoita suoraan varvuista. On vielä niin ovelakin, että tietää tasan tarkkaan kuka poimijoista löytää parhaat varvut ja tunkee siihen sitten samoille apajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti