maanantai 13. elokuuta 2018

Vielä kerran viikuna

Viimeisellä lomaviikolla poikkesin tuliaisostoksilla Hong Kongin puutarhaosastolla. Löysin sieltä myös krysanteemit sekä euron maksaneet Riesling-viiniköynnökset. Ohittamaton tarjous oli puurunkoinen viikuna puoleen hintaan. Siellä se nökötti ainoana kappaleena eikä sitä tietenkään voinut sinne jättää.

Viikunan ruukun halkaisija oli noin 30 cm ja sen runko ja oksat jo ihan puumaiset. Viikuna on kuitenkin suhteellisen matala, joten kannattaa varmaan typistää sitä meidän korkeaksi puuksi kasvanuttakin. Näin ainakin leikattuna viikuna on mukavan tuuhea ja leveä, vaikkakin puumaisen korkea. Pari muuta meidän viikunaa ovat kovin pensasmaisia ja matalia, mutta ehkä niistäkin tällaisia komistuksia aikanaan muotoutuu. Tässä yksilössä on ainakin aivan huumaava tuoksu ja aina kotiin tullessa koko koti tuoksuu viikunalle!


Parissa viikossa olohuoneen lattialla viikunaan on ilmestynyt myös huomattavan paljon uusia lehtiä. En vienyt sitä parvekkeelle, koska tässä vaiheessa kesää ei kannata kokeilla aivan täysin uusia olosuhteita. Avoin puutarhamyymälä on kuitenkin eri asia kuin lasitettu parveke helteellä. Onneksi olohuone on kelvannut hyvin. Tervetuloa meille!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti