perjantai 18. toukokuuta 2018

Taimiviljelyä

Kevään edetessä myös Viherpeukaloista tilatut taimet ovat lähteneet hyvään kasvuun. Taimet ovat saapuessaan pieniä, mutta nopeasti ne siitä vahvistuvat. Ruukkuvadelman siirsinkin jo parvekkeelle kasvamaan. Nyt vielä odottelen amppelikarhunvadelmia saapuvaksi!


Sinihibiskus on myös kasvanut hyvin. Sitä en ole vielä raaskinut parvekkeelle siirtää, mutta vähitellen viimeistään kesäkuussa täytyy sitäkin kokeilla. Ruukkuvadelman pitäisi pärjätä parvekkeella ihan hyvin, koska kyllähän vadelma kylmää sietää. Pientä taimea on kuitenkin kovin kylmällä sinne sääli laittaa, mutta ainakin toistaiseksi säät ovat kyllä suosineet!


Myös sisätiloissa olen edelleen pitänyt pientä sitruunapuun taimea. Se on ainakin toistaiseksi niin pieni, että voi olla, että tänä vuonna saa vielä pysytellä muutenkin sisätiloissa. Jos on kovin lämmintä, näin pienet taimet kuivuvat kyllä helposti. Sama vaara on toki sisätiloissakin, mutta lasitetulla parvekkeella kevätaurinko voi olla armoton. Onneksi sitä on kuitenkin viime aikoina piisannut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti