maanantai 21. toukokuuta 2018

Muistoja kesästä

Mikä ihana yllätys on tehdä löytöjä pakastimesta! Sieltä voi löytyä ihania muistoja menneeltä kesältä, kuten ihana juustokakku, joka oli tehtävä ennen kesälomamatkaa mascarponejuustojen parasta ennen -päivän lähestyessä. Myös menneen kesän marjat voivat ilahduttaa löytäjäänsä ja niitä voi aina tarvittaessa täydentää uusilla. Pakastin on yllätyksiä täynnä!

Juustokakulle sopivaa viikonloppua on vuoden mittaan ollut vaikea löytää. Aina on ollut takana jokin liialla syömisellä varustettu juhlakausi tai muuta herkullista tarjottavaa. Onneksi toukokuu ei petä koskaan ja löytyihän se sopiva viikonloppu sillekin. Juustokakut ovat siitä käteviä, että ne voi pakastaa ja ne säilyvät sellaisenaan pitkään. Koostumus on aivan sama kuin tuoreenakin. Marjojen kanssa näin ei valitettavasti ole, mutta mustikat ja vadelmat säilyvät suhteellisen hyvinä. Tarjolle lähinnä koristeen vuoksi hankittiin tuoreita vadelmia ja kyllähän ne kokonaisuuden kruunaavatkin.


Seuraavan kesän pakasteaarteet odottavat jo vuoroaan ja uusi satokierros lähtee kohta käyntiin. Uudet muistot ovat siis edessä ja ehkä on syytä tehdä jotain pakesteyllätyksiä ensi vuodeksi vaikka parissa pienemmässä koossa, jolloin ne voivat olla myös helpompia ottaa käyttöön. Aina ei voi muistaa mitä yllätyksiä pakastin kätkee ja ne ovat onneksi joskus myös erittäin positiivisia!


2 kommenttia: