torstai 17. toukokuuta 2018

Äitienpäiväkalenterisukat

Novitan joulukuisesta joulukalenterisukka-projektista innostuneena lähdin innolla mukaan Niina Laitisen äitienpäiväkalenteri-projektiin. Luvassa kun oli pitsiä ja palmikkoa, niin se passaa oikein hyvin! En uskonut pysyväni kovin hyvin aikataulussa kiireisen toukokuun vuoksi, mutta yllätin itseni! Joinakin päivinä olin ihan ajan tasalla ja sukat valmistuivat äitienpäiväksi.

Äitienpäiväsukkien kohdalla oli sama juttu kuin joulukalenterisukkien kanssa eli kalenterin alkupäässä on päivittäin aika paljon neulottavaa. Kerrokset kuitenkin vähenevät loppua kohden ja kalenterin loppupäässä aikataulussa on aika helppo pysyä. Varren kuvio-osuudessa on kaikenlaista tehtävää ja kuvioita on aika paljon, mutta ohjeet ovat todella hyvät. Ohjeita on helppo seurata, joten Niinan kalentereita kannattaa uskaltaa rohkeasti kokeilla, vaikka ei olisi paljon neulonutkaan. Näissä kuvioneuleissa on se hyvä puoli, että silmukat täsmäävät joka kerroksella, joten varmasti huomaa jo seuraavalla kerroksella, jos on tullut tehtyä virhe. Hankalien ohjeiden kohdalla taas on hyödyksi seurata Niina Laitinen Designs- ja Taimitarha-sivuja Facebookissa, josta saa päiväkohtaisia neuvoja ja vinkkejä, jos jokin mieltä askarruttaa.


Tykkäsin valtavasti tästäkin kalenterista. Sukkakalenterit ovat todella koukuttavia! Vähempikin kuviointi tietysti riittäisi kuten perustöissä, mutta toisaalta erilaisten uusien asioiden ja kuvioiden kokeilu on näissä kalentereissa se juttu. Vähän pelkäsin tuleeko neulottua aivan liian kireää, kun kuvioista ei tiedä, mitä seuraavaksi on luvassa, mutta pelko oli turha. Sukat olivat jämäkät, mutta silti joustavat, ja jopa lahjansaajalle ihan oikean kokoiset! Kiva projekti ja kivat sukat! Lankana oli 7 Veljestä Aapo.

2 kommenttia:

  1. Kauniit sukat tuolla värillä. Itselläni on aikomus neuloa nämä sukat enkä ole vielä päättänyt, millä värillä ja tuosta väristä olen aina tykännyt.

    VastaaPoista