maanantai 12. joulukuuta 2016

Joulukuu parvekkeella

Kohta ollaan jo joulukuun puolivälissä ja parvekkeella on kovin jouluista. Ensimmäinen adventti oli toki jo marraskuun puolella ja sitä myöten koristeet tuotiin jo silloin, mutta näin joulukuussa valoista on aivan erityisesti nautittu. Mitään uusia hankintoja en ole parvekkeelle tänä vuonna tehnyt, mutta täytyy taas katsella alennusmyynneistä, josko löytyisi taas jotain pientä kivaa!


Adventtikynttilät laitoin tänä vuonna yrttilaatikkoon, johon perinteiset saviruukut olivat aivan passelit. Kivien seassa on kynttilöitäkin mukava polttaa, koska pysyvät ruukussa hyvin pystyssä. Muuten kynttilät ovatkin parvekkeella lyhdyissä ihan jo turvallisuussyistä. Vaikka parveke on lasitettu, tuulenpuuskat tuntuvat kyllä selvästi parvekelasien raoista.Tänä vuonna olen etsiskellyt sopivia led-kynttilöitä parvekkeelle. Minulla on yksi sellainen lahjaksi saatu, mutta se on vaan niin hurjan kallis. Sopiva kynttilä on vahainen ja muuten täysin kynttilän oloinen, siinä on ajastin ja se toimii pattereilla. Se olisi myös turvallinen vaihtoehto sekä lisäksi kylmällä parvekkeella ei tarvitsisi värjötellä sytyttelemässä kynttilöitä. Sopivia ei vaan ole ollut helppoa löytää ja monet näistä kynttilöistä ovat todella kamalan näköisiä. Tänään kuitenkin huomasin Clas Ohlsonilla oikein hyviä vaihtoehtoja; en vain viitsinyt niitä Espoosta kotiin kantaa, mutta lähempänä olevasta liikkeesta taidan sellaiset hakea. Sisätiloissa taas haluan ehdottomasti käyttää oikeita kynttilöitä!Myös muut parvekkeen perinteiset joulukoristeet joulusukista risusydämiin ovat taas sinne tiensä löytäneet. Oikeat sukat ovat sisätiloissa, mutta nämä tuovat mukavasti väriä parvekkeelle. Joulukuu on tähän saakka sujunut uskomattomasti vaihtelevissa säissä, joten nähtäväksi jää miltä vaikuttaa loppukuu. Jouluksi ei ilmeisesti näillä näkymin ole lunta tulossa, mutta kyllä sitä talvea vielä riittää joulukuunkin jälkeen lumesta nauttiville. Tänään juuri ajattelin kotiin tullessa, että vähitellen alkaa jo tympiä tämä lumessa tarpominen, joten vuoden pimeimmän ajan otan innolla ensi viikolla vastaan. Parissa viikossa sen jälkeen alkaa jo näkyä muutosta ja vähitellen pääsee taas itsekin valosta nauttimaan. Totta puhuen, muuten kyllä aika huomaamatta tuo pimeys on tuossa sivussa mennyt. Loppuvuosi on aina niin kiireistä aikaa! Parveke on oikeastaan ainoa asia, joka siitä pimeydestä säännöllisesti muistuttaa.


Koirakaan ei ole viime aikoina viikonloppuja lukuun ottamatta parvekkeella kovinkaan paljon viihtynyt. Siellä on ilmeisesti liian kylmä ja pimeää. Viikonloppuisin kuitenkin siellä voi tovin istahtaa ja sitten heti sisälle lämpimään. Ei voi kyllä koiraa kritisoida; samaan syyllistyn itsekin!2 kommenttia:

 1. Onneksi mennään kevättä kohti �� Itsellä pimeyden torjujina parvekkeella toistakymmentä eri valonlähdettä. Ihana idea nuo joulusukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Nyt on jo pimein hetki ohitettu, mutta vielä niitä piristäviä valoja tarvitaan hetken aikaa!

   Hyvää joulua!

   Poista