perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulu ovella

Joulutunnelma on vielä näin aatonaattona poikkeuksellisen kateissa. Tänä vuonna joulukuulle osui poikkeuksellisen paljon töitä ja kaikenlaista muuta puuhaa. Kaiken kruunasi aatonaattoon osunut puolison pienimuotoinen leikkaus, joka kuitenkin vaatii leikkauksen jälkeen seurantaa ja lepoa. Näin ollen joulun viettoon päästään vasta huomenna, joten luvassa on aika lyhyt joulu. Toki tänä vuonna on yhtä lailla koristeet esillä kuten aina ennenkin ja joulukukkia tunnelmaa luomassa; kaikki lahjaksi saatuja, kukkakauppaan en ole itse ehtinyt kertaakaan!

Amarylliksia olen saanut parikin; sekä valkoisen että punaisen. Molemmista pidän valtavasti ja jouluun amaryllis kyllä tarvitaan! Valkoinen alkaa jo vähitellen lopetella kukintaa, mutta punainen toivottavasti alkaa kunnolla avautua vasta ensi viikon loppupuolella. Valkoinen oli kasvattanut varren valtavan pitkiksi eikä ollut pystyssä pysyä, mutta jotenkin se saatiin tuettua ja kestämään kukkien painon. Sen olisi toki voinut leikata leikkokukaksikin, mutta kokeillaan sitä keinoa seuraavalla kerralla.


Pitkästä aikaa olen myös päässyt nauttimaan kunnolla hyasintin tuoksusta! Rakastan hyasintteja, mutta viime vuosina olen ollut niille niin allerginen, joten olen laittanut hankkimani kukat parvekkeelle. Nyt kun sellainen saatiin lahjaksi, ajattelin kokeilla sitä yön yli keittiössä. Hyvin on mennyt tämän valkoisen kanssa, koska se on ollut keittiössä jo useamman päivän ja olen saanut olla ilman silmäoireita ja nuhaa. Ehkäpä ensi vuonna tällaista valkoista uskaltaisi kokeilla taas uudelleen...


Joulutähden sentään olen itse hankkinut marraskuussa koulun joulumyyjäisistä. Viimevuotinen on myös kukkaikkunalla, mutta toimii nyt lähinnä viherkasvina pudotellen välillä enemmän tai vähemmän lehtiään. Ei niistä tosiaan taida olla helposti uudelleen kukkimaan, mutta jossain vaiheessa vuotta joulunkin jälkeen se oli oikein hyvännäköinen ja kukoistava. Pitkää ikää toivon tälle uudellekin; joulutähti on ehdottomasti yksi joulun tuojista!


Vähitellen ajatukset siirtyvät siis joulunviettoon. Toisin sanoen, huomenna pääsee siis suoraan asiaan. Pari vapaapäivää ennen joulua meni hujauksessa, mutta onneksi välipäivinä on myös mahdollisuus pitää vähän vapaata. Totuushan on kuitenkin se, että joulukuu on joka vuosi todella kiireinen; kiire ja syyt kiireeseen vaihtavat vain muotoaan. Ja kaipa se joulua edeltävä kiire on osa sitä tunnelmaa, joka syntyy silloin, kun mitään kiirettä ei yhtäkkiä olekaan. Ja pelkkä vartti Joulupukin kuumalinjaa aamulla virittää jo hyvin tähän myöhemmin rauhoittuvaan tunnelmaan.

4 kommenttia:

 1. Minä ostin ensimmäistä (!) kertaa amarylliksen. Se on vaaleanpunainen ja vielä nupulla. Milloinkohan aukeaa? Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nupuista kukkimiseen menee yleensä valon määrästä riippuen muutamasta päivästä viikkoon ja ei kannata pahemmin amaryllista kastella, ettei venytä vartta turhaan. Amaryllis on kyllä huikea joulukukka!

   Poista
 2. Kauniit kukat! Tunnelmallista joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista