keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Amerikkalainen juustokakku

Muutama viikko sitten kokeilin amerikkalaista juustokakkua ja oli kyllä sellainen, jota on kokeiltava ihan kohta uudelleen! Päällä oli perinteisiä marjoja taas, mutta tällä kertaa kokeilin paistettua juustokakkua ja kyllä kannatti!



Olen muutaman kerran aiemmin tehnyt paistettuja juustokakkuja, mutta niiden tasaisen paistamisen kanssa on ollut vähän ongelmia. Tämän vuoksi olen pitkään tehnyt vain hyydytettyjä kakkuja ja ne ovatkin olleet eriomaisen hyviä. Nyt kuitenkin tällä kertaa osui käsiin resepti, jossa ei ollut mitään paistamisongelmia vaan kakku oli suorastaan täydellinen. Valitettavasti en tiedä mistä lehdestä resepti oli leikattu, sillä sain sen äidiltäni. Näin en valitettavasti voi antaa krediittiä taholle, jolle se kuuluisi, mutta kehuja haluan tälle reseptille ehdottomasti antaa!

Kakkupohjaan tarvitaan:

300 g Digestive-keksejä
150 g sulatettua voita
2 rkl sokeria

Täytteeseen tarvitaan:

800 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
3 rkl maizenaa
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl ranskankermaa
4 isoa munaa

Koristeeksi päälle marjoja.

Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murenna keksit ja sekoita joukkoon voisula sekä sokeri. Painele muruseos vuoan pohjalle sekä reunoille tiiviisti. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Sekoita isossa kulhossa tuorejuusto tasaiseksi ja lisää joukkoon sokeri, ranskankerma, sitruunamehu ja raastettu kuori, vaniljasokeri sekä maizena. Sekoita seos tasaiseksi. Lisää munat yksitellen. Kaada täyte tasaisesti vuokaan.

Paista kakkua uunin keskiosassa noin tunti. Katkaise lämpö ja anna kakun olla jälkilämmössä puolisen tuntia. Mikäli pinta tummuu paistamisen aikana, peitä se kevyesti leivinpaperilla.

Tarjoa kakku marjojen kera.



Kakkua ennen maisteltiin myös uutta Fresitaa, mustikka-vadelmasekoitusta sekin. Omasta mielestäni se on parempaa kuin alkuperäinen Fresita, mutta ihan tämän saman kakun kanssa juotavaksi se ei toki sovi saman maun vuoksi. Molemmat ihanuudet toimivat vain ihan sellaiseen ilman seuraa!


Kakku oli todellakin täyteläinen ja ihana. Erittäin maukas ja siinä on todella hyvä koostumus. Marjat tuovat raikkautta annokseen, mutta ei kakku tällä reseptillä mikään makea ole. Joka tapauksessa marjat sopivat tämän kakun kanssa erinomaisesti. Ihana uusi tuttavuus; sekä ehkä uusi suosikkini!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti