lauantai 2. heinäkuuta 2016

Syksyn ostoslista

Nyt kun syksyn lankakarttojen ilmestymisestä on jo toivuttu, on aika odotella uutuuksia kauppoihin. Alennusmyynneissä en ole pahemmin käynyt, mutta ei meidän paikallisessa Citymarketissa uusia lankoja tällä viikolla ollut (eikä taida tullakaan, kun myymälä muuttuu elokuussa K-Supermarketiksi, höh...). Hyllyissä oli vain muutama tyhjä rivi poistuneista langoista ja taidetaan muuallakin vielä käydä alennusmyyntejä, mutta kohtahan näitä alkaa kauppoihin saapua. Sentään netistä löytyi jo parempia kuvia mielenkiintoisista langoista, niin ei tarvitse enää lankakartan pieniä kuvia tiirailla!

Kärkkäisen sivuilla oli oikein hyvät kuvat ja kaikki kuvat ovat sieltä peräisin. Itse langat saapuvat sinne ilmeisesti vasta elokuun alussa, mutta katsellaan näitä kuvia siihen saakka. Ainakin Polaris on edelleen yhtä hehkeä kuin aiemmissakin kuvissa. Ihan kaikki sävyt eivät säväytä, mutta kyllä todellakin luumu-oranssi sekä liila-pinkki-tummansininen. Sivuilta löytyi myös kuva vanhasta Raita-langasta, joka silloin aikoinaan jäi valitettavasti ostamatta; aika erilaiseltahan tuo vaikuttaa, mutta kyllä tuo Polaris tilalle kelpaa. Turkooseissa langoissa saattaa vähän värit heittää, mutta täytyy tarkastaa tilanne sitten kaupassa!



Myös muista 7 Veljestä-langoista löytyi havainnollistavia kuvia ja ainakin tämän perusteella tumma viininpunainen on kyllä no, kovin punainen. Polkka-lanka sekä sininen Raita ovat aika kaukana omista suosikeistani, mutta ainakin tämän kuvan perusteella beige-luonnonvalkoinen näyttää suorastaan yllättävänkin kauniille. Ehkäpä sitä tarvitaan sittenkin!



Uusi sininen Taika on juuri sellainen kuin toivoinkin! Juuri tällaiselle on minulla tarvetta ja tämähän on suorastaan täydellinen. Pinkki on myös ihan kiva ja muistuttaa mielestäni täysin valikoimissa säilyvää Polkan pinkki-kanervaa. Olen nyt todennut, että Taika-lanka on aika kätevää räsymattosukissa toisena lankana ja ainakin tuota sinistä tarvitaan...



Myös Joki-langassa näytti olevan värit kohdillaan ainakin ruskeassa ja pinkissä langassa! Näyttävät kyllä kivoilta. Punaisen ja puolukan värinen ero pitää kyllä nähdä ihan livenä, mutta on tämä kyllä hieno lanka. Mielestäni se on aika kestäväkin. Olen tehnyt siitä pari vilttiä ja koira tykkää loikoilla niillä eikä minkäänlaista kulumista tai huopumista ole tapahtunut. Myös Suomivilla tuntuu kestävän hyvin. Sen sijaan Kelo-langasta tehdyt viltit eivät olleet ollenkaan beaglenkestäviä ja laitoin ne loppukeväästä kierrätykseen, koska näyttivät jo todella kuluneilta, vaikka olivat beaglenkestotestissä vain noin puolitoista vuotta. Joten keskitytään näihin beagletestattuihin lankoihin jatkossakin!


 
 Kaikki kuvat: www.karkkainen.com jossa myös lisää muita lankoja!

2 kommenttia:

  1. 7 Veljestä Polarista bongattu jo joidenkin Prismojen hyllyillä!

    VastaaPoista