perjantai 8. heinäkuuta 2016

Juhannus ja röyhelömania

Juhannuksen aikana todellakin olen päätynyt röyhelömanian pauloihin. Toki puikoilla on muutakin (villasukkia sekä muita keskeneräisiä), mutta röyhelöhuivien kauneus ja helppous ovat kyllä nyt vieneet mennessään. Ja juhannuksena kun oli aikaa neuloa, yksi huivi valmistuu todellakin muutamassa tunnissa. Mihinhän kaikkeen tässä lomalla oikein ehtiikään, jospa saisi vaikka ainakin kilon lankaa kulutettua...


Röyhelöhuivit ovat myös siitä kiva kesäkäsityö, sillä niiden kanssa ei kädet kesähelteilläkään hikoa. Langat ovat akryyliä ja polyesteriä, mutta verkko on niin ohutta, että ilmanvaihto toimii todellakin erinomaisesti. Täytynee varmaan näitäkin ottaa mukaan kesälomareissuille; ilman puikkoja ja lankaa en kyllä koskaan mihinkään reissuun nykyisin edes lähde.


Tässä huivissa on käytetty Red Heart Boutique Sashay Boho -lankaa ja sävynä Romantic. Nämä Bohot ovat näistä Sashay-langoista ylivoimainen suosikkini. Ne ovat jo pelkästään kerälläkin aivan uskomattoman kauniita ja lanka tuntuu jotenkin aivan todella hyvälaatuisella. Tätä voisi hyvin ommella röyhelöksi esim. vaatteisiin. Bohossa on metallilangan lisäksi myös paljetteja, mutta ei tämä missään nimessä ole mikään bling bling. Romantic, niin kuin nimi kertoo.

Tämän jälkeen täytyy varmaan muistakin haalimistani Bohoista tehdä heti huiveja; eihän näitä voi vastustaa. Harmi, että näitä lankoja joutuu tilaamaan Amerikasta. Tai ehkä se on ihan hyväkin, toisaalta. Red Heartin lankakerissä on mukava varoituskin, että kannattaa tilata kerralla useampi erä samasta värjäyserästä, ettei lanka vaan lopu kesken. Ja se on kyllä niin paha juttu, että sittenhän näitä on aina tilattava kerralla vähintään kaksi, ellei 3 (tai ehkäpä 5) väriä kohden, vaikka se yksikin riittäisi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti