sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kesäkuu parvekkeella

Kesäkuu meni enkä tainut ostaa yhtään uutta kasvia parvekkeelle. Hyvä minä! Pallokrystanteemin ajattelin vielä parvekkeelle loppukesästä hankkia parin vuoden tauon jälkeen, mutta muuten olen parvekkeeseen ja itseeni todella tyytyväinen. Muita kuin kasvihankintoja tuli kyllä sinne tehtyä, mutta niitä onkin jo pitkään suunniteltu!


Välimeren kasvit vaikuttavat voivan aika mukavasti. Ihmeköynnökset kukkivat valtavasti, mutta lehtiä ovat tehneet aika vähän. Ruukut saattavat siten taas olla täynnä juuria ja pitäisi taas kerran vaihtaa ne suurempiin ruukkuihin. Myös nysäksi parturoitu oliivipuu kasvattaa hitaasti mutta sinnikkäästi uusia lehtiä, joten kyllä se hengissä säilyi vaikka vähän heikolta näytti.


Mansikka- ja muratti-istutukset ovat myös kasvaneet melkoisesti. Mansikoita on tullut ihan mukavasti pojalle napsittavaksi. Myös orvokit ovat sinnitelleet ihan mukavasti tähän asti, mutta nyt vähitellen alkaa olla aika heittää ne pois. Kasvit ovat ylipäänsä pysyneet todella siisteinä tänä kesänä eikä mitään tuholaisia ole näkynyt. Laseja on joutunut pitämään auki jo toukokuusta lähtien ja lähistöllä olevissa koivuissa on ollut aivan valtavasti kirvoja, mutta eivät onneksi ole osanneet suunnistaa meidän parvekkeelle asti. Yleensä kyllä kaikki osaavat. Valitettavasti.


Muilta osin olen myös oikein tyytyväinen kesäistutuksiin. Pelargonit ovat sitkeitä ja helppoja; ja kukkivat todella kauniisti. Ensi kesän osalta näyttää tosiaan siltä, että parvekkeen huoltoremontti sekä viemärien sukitus iskevät kesäaikana päälle, joten parvekkeelle ei ole tulossa ainakaan mitään uutta silloin. Toisaalta on myös ihan hyvä, että parvekkeen joutuu tyhjentämään ja siivoamaan kunnolla. Puulattia kaipaa vähitellen myös vähän kunnostamista ja siinäpä on sille sitten sopiva hetki.
Parvekkeeseen tuli sen verran investoitua, että Ikeasta haettiin se sopivaksi todettu Falster-parvekepöytä ja vanha vietiin vaihdossa maalle. Ja kyllä kannatti! Kymmenisin senttiä lisää ohikulkutilaa kapealla parvekkeella on ihan luksusta. Oikeasti! Sen sijaan kulmaan suunniteltu Äpplarö-kaappi ei todellakaan mahdu meidän parvekkeelle, joten tilalle on keksittävä joku säilytysratkaisu. Etsintä sen suhteen siis jatkuu.Ihanasti edelleen kukkivan hortensian ajattelin viedä koko heinäkuuksi hoitoon. Muita kuivuudesta kärsiviä kasveja meillä ei nyt parvekkeella olekaan ja yrtitkin mahdollisesti saadaan vietyä kesähoitoon. Hortensioita kun oli tänä vuonna vain yksi, se oli helppo viedä hoitoon. Muuten olinkin jo ennakkoon päättänyt, että se saa olla sen hetken ilo, kun on. Niitä sinisiä ja violetteja kukkia kun vaan katsoo, on kyllä aika vaikea pysyä tuollaisissa päätöksissä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti