maanantai 18. heinäkuuta 2016

Palmuosasto

Uskaltauduin alkukesästä päivittämään olohuoneen palmuosastoa. Lisävihreälle tuli tarvetta, kun toinen iso sohva vaihtui pienempään nojatuoliin. Olohuoneessa on muutama palmuvehka sekä ihmepensas elellyt onnistuneesti yhteiselämää päivisin koiran kanssa ja vähitellen alamme nyt kokeilla onnistuisiko myös muiden viherkasvien palauttaminen. Vaaran vyöhykkeellä ovat lähinnä olleet lattialla olevat kasvit sekä tv-tason viereisellä lipastolla olevat kasvit. Aloitamme kokeilut nyt parilla lattialla olevalla palmulla.

Kävimme hakemassa Ikeasta jukkapalmun sekä vuoripalmun. Meillä oli aikoinaan eteisessä samanlainen vuoripalmu, mutta se oli kerran oksineen ja multineen levitettynä eteiseen; joten eteisessä ei ole enää ollut kasveja. Vuoripalmu oli siitä oikein mukava kasvi, että viihtyi suhteellisen hyvin eteisessäkin, vaikka sinne ei luonnonvaloa kesää lukuun ottamatta oikeastaan päädy. Jukkapalmu sen sijaan ei muualla kuin valossa viihdy. Se myös suuntaa vahvasti kohti aurinkoa, joten tätä uutta tulee ehdottomasti käännellä säännöllisesti. Näin aurinkoisella paikalla tämäkin varmasti kasvaa kohta liian suureksi, mutta sitä täytyy murehtia sitten myöhemmin ja sijoittaa kodissa uuteen paikkaan.


Nämä Ikean kasvit ovat kyllä mukavan kokoisia ja hintakaan ei ole näin suurista kasveista paha. Molemmat maksoivat 29,90 e/kpl ja nämä ovat todellakin ihan lattiakasvin kokoisia. Nämä sopivat myös olohuoneeseen paikoilleen kuin nakutettu ja samalla myös veivät kai´un mennessään. En ole ennen huomannutkaan, että viherkasveilla on vaikutusta sellaiseenkin.


Beaglenkestävyyttä ei olla vielä kovin paljoa päästy testaamaan, mutta tarkoitus on tutustuttaa koira näin kesän mittaan kasveihin, samoin kuin sohvaan. Yleensä uudet asiat kiinnostavat helposti liikaa ja ainakin sohvapöydän kanssa toimi hyvin se, että pöytä oli viikon verran työhuoneessa nuuskittavana ennen siirtämistä olohuoneeseen. Pöytä on saanut olla rauhassa ja toivottavasti siedätyshoito tepsii näihinkin piristyksiin (sekä tietysti siihen sohvaan)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti