maanantai 25. heinäkuuta 2016

Mustikoita

Olen nyt koko kevätkauden tehnyt oikeastaan räsymattovillasukkia ja nyt lisänä niitä huiveja (sekä välissä siksak-hametta, joka on nyt vähän unohtunut). Oikeastaan olen kokeillut erilaisia väriyhdistelmiä, puikkoja, kireyttä ja tapoja tehdä siistiä jälkeä ja raitoja eli siis hifistellyt. Purkanut ja tehnyt uudelleen. Purkanut ja tehnyt uudelleen. Oikeaa kokoakin on haettu useaan otteeseen ja mitä vielä. Oikeasti ihan tavalliset villasukat joustoneulevarsineen olisivat varmasti helpoin ja paras vaihtoehto, mutta kyllä niitä valmiita kokeilujakin on tullut. Nyt kesälomalla olen niitä päätellyt ja höyryttänyt, jota varten hankittiin induktiolieteen sopiva höyrykattilakin (ei nyt sentään pelkästään tätä varten vaan ihan ruokiinkin). Höyrykattilaa höyrytykseen kokeiltuani voin sanoa, etten kyllä sukkia enää muulla lailla höyrytä. Niin helppoa ja vaivatonta!


Olen päässyt kokeilemaan myös liukuestepohjiin tarkoitettuja ABS-latekseja. Niiden käyttäminen vaatii harjoittelua sekä ideaa sopivasta kuvioinnista, mutta periaatteessa ne toimivat ihan hyvin. Kuivuvat hyvin ja tekevät tehtävänsä eli toimivat liukuesteenä. Siistien kuvien ja tekstien työstäminen toki vaatii harjaantunutta kättä eli tosiaan harjoittelua, mutta aion niitä käytellä jatkossakin.


Räsymattokokeiluissa olen huomannut, että kannattaa käyttää värejä, joista pitää tai joihin on joku kiva idea. Itse käytin aluksi loppuun Novitan Nalle kanerva -purkulangat ja kyseinen lanka oli kyllä erittäin vaikea yhdistää mihinkään. Se on sen verran haalea ja vaalea, ettei mikään oikein toiminut täydellisesti. Halusin vain saada langat käytettyä! Harjoitustöihin sain sen sentään kulutettua ja sukkiahan ei voi koskaan olla liikaa. Lopulta pääsin vihdoin ja viimein siirtymään lankoihin, joita on oikeasti ilo työstää ja inspiroivat värit.

Tässäpä näin mustikka-aikaan keväällä edellisvuoden mustikoista tehdyt muffinit sekä vielä tulossa Blueberry Hill -sukat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti