tiistai 25. marraskuuta 2014

Marraskuu parvekkeella

Olen onnistuneesti vieläkin välttänyt syysistutuksiin siirtymisen. Kesäkukat ovat vaan vielä olleet niin hyvässä hapessa marraskuusta huolimatta, että en ole vaan raaskinut niitä heittää pois. Kukkakaupoille olisi kyllä kiva mennä ja vähitellen se aika alkaa jo ollakin, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoista oli kyllä nähdä viimeviikkoisen lumisateen jälkeen kuinka mielenkiintoinen yhdistelmä kukkivat pelargonit ja lumi on!

Hortensiat ovat vaihtaneet ylleen syksyiset värit ja kieltämättä nekin ovat omalla tavallaan todella kauniita. Harvemmin noita ruskan värejä parvekkeella onkaan. Parvekeruukuissa talvehtiva hortensia olisi kyllä mahtava saada Suomeen! Mutta kyllähän näistä on ollutkin iloa pitkään.


Pelargonit ovat minua vähän säälittäneet, koska ovat kasvaneet aika hienoiksi varsinkin nyt syksyn mittaan. Minulla ei vaan ole paikkaa niiden talvehtimista varten enkä jaksaisi millään raahata niitä maalle, kun eivät ole yhtenäkään vuonna sitten talvehtineet. Harmi, ettei Suomen talvea parvekkeella kestä melkein mikään.


Tulevana viikonloppuna meinaan käydä kaivamassa lyhdyt esille ja muutaman joulukoristeen ja kranssin. Tarkoitus olisi myös päästä sinne kukkakauppaan. Niissä istuttamisissa on myös sekin, että näillä lämpimillä säillä niitä hommia on mukavampi tehdä. Toivottavasti niitä kanervia vielä kaupoista löytyy!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti