keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Taas se aika vuodesta

Taas on se aika vuodesta, kun aika ei tunnu riittävän mihinkään ja koko ajan tuntuu olevan kiire paikasta toiseen; vaikkakin askareet ovat varsin mukavia. Ilmeisesti näin on ja tulee olemaan joka vuosi. Askareet ja kiireet voivat vaihdella vuodesta toiseen, mutta aika joulukuun alusta jouluun on aina ihan lyhyt.


Joulukoristeet on kaivettu kätköistä ja perinteinen joulukalenteri täytetty. Tänä vuonna kävi niin, että tuli täytettyä se Legoilla, jotka pojalta jo löytyy. Joskus käy niin; ainakin toimin hyvässä uskossa, että kenraali Grievousia ei vielä löytyisi. Joululahjoja olen kovasti yrittänyt tilailla netistä panostaen erityisesti suomalaisiin verkkokauppoihin ja pikkuhiljaa niitä pitäisi alkaa saapua. Toivottavasti; ettei käy niin kuin viime vuonna, että osassa paikoista SmartPostit alkoivat ruuhkautua. Nyt tänä vuonna olen kyllä lähes jouluun saakka töissä, joten ei sentää mitään erityistä kiirettä sillä saralla. Lahjaksi en ehtinyt neuloa mitään tänä(kään) vuonna, ikävä kyllä.


Perinteiset piparinpaistotalkoot on myös vietetty. Ajatuksissa on myös piparkakkutalon kokoaminen tänäkin vuonna, vaikkakin se ei yleensä kovin hieno tekele olekaan, kai siihenkin voi vuosien mittaan oppia. Piparivarkaan vuoksi piparit oli tänä vuonna sullottava kaappiin piiloon. Osku on sen verran arvaamaton kaveri vielä, että päiväaktiviteeteista ei aina voi olla varma; varsinkaan nykyään. Tosin täytyy kyllä todeta, että edellinen beagle oli näistä leipomuksista huomattavasti kiinnostuneempi.


Myös parveke on vihdoin saatettu talvikuntoon istutusten ja joulukoristeiden puolesta. Plantagenista tarttui matkaan kaikenlaista ihanaa, kuten tänä vuonna ensimmäistä kertaa kokeilussa oleva sypressi. Tuoksu on kerta kaikkiaan aivan ihana! Istutuspuuhissa oli mukana riesaksi asti meidän beagleystävä, joka on nyt keksinyt ikkunasta kyttäämisen jalon talon. Koko ajan tungettava mukaan tuijottamaan ulos ja sama homma sisätiloissa, joissa tällaisia paikkoja meillä on vaan valitettavan vähän. Aiemmissa asunnoissa beaglen tiirailupaikkoja on ollut paremmin tarjolla, mutta katsotaan mitä voimme asialle tulevaisuudessa tehdä. Ainakin huonekalu-uusintoihin on tulevaisuudessa joka tapauksessa varauduttava.


Beagleystävämme takia on moni muu jouluesine joutunut ihan vaihtoehtoisille paikoille. Eteisessä ei ollut joulusukille mitään asiaa tänä vuonna, kun siellä ei muutenkaan voi nykyisin paljon mikään roikkua tai kokee saman kohtalon kuin naulakossa roikkunut nykyisin paloiteltu kassi. Joulukuusi joutui myös uudelle paikalle ja jää nähtäväksi jääkö pysyväksi paikaksi. Edellinen beagle rauhoittui täysin 2-vuotiaana; Osku täyttää huomenna 8 kuukautta ja tuo kaksi vuotta tuntuu hyvin, hyvin kaukaiselta ajalta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti