tiistai 4. marraskuuta 2014

Novita talvi

Runsas pari viikkoa sitten postilaatikosta kolahti Novitan talvinumero, jota oli taas tietysti odotettu. Mukana oli useita kivoja juttuja sekä paljon sellaista, mitä olisi kiva tehdä, jos vaan saisi aikaiseksi. Näitä ovat monet huovutustyöt, jotka näyttävät todella kivalta, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi opetella tekniikkaa. Oma lukunsa on kaikki ihanat kirjoneuleet, joita olisi ihana osata tehdä niin, että ne näyttäisivät siltä, miltä niiden pitäisi!


Lehdessä oli taas useampikin ihana palmikkoneule. Tykkäsin esim. valkoisesta neulemekosta, josta pitäisi kuitenkin saada täysin istuva. Ohjeissa paljon katselenkin niiden istuvuutta. Parhaita ovat ne, jotka joustavat koon puolesta ja jos neule on kovin peltimäinen sitä on turha tehdä. Laatikkomaiset neuleet hylkään myös automaattisesti, sillä itselleni tehdessä vaatteessa tulee olla kyllä kunnon leikkaukset. Säkkimäisyys on myös vähän liian ysäriä.


Lehdessä oli paljon myös kaikenlaista pientä ihanaa näprättävää. Ennen jaksoin tehdä paljon askartelua ja muuta näprättävää, mutta se on jotenkin jäänyt. Ehkäpä joskus palaan niihin puuhiin; ja opettelen ehkä huovuttamisenkin. Joka tapauksessa joulukalenteri-pussukat lehdessä olivat kivoja ja oli mukana yksi hauska kirjoneulejoulusukkakin. Kohtahan näihin pitäisikin alkaa katsella jotakin täytettä, kun niitä täytyy pian kaivaa varastosta esille!


Tykkäsin myös lehdessä mm. keepistä, vaikka en oikein itse tiedä missä voisin sellaista käyttää. Pitkä hihat ovat kuitenkin ehdottomat palellessa tai ehkä tämä voisi soveltua kotona talvella lisävaatteena esim. neuloessa, kun ei saa tulla kuitenkaan liian kuuma. Liikuntavaatteita onkin tullut säästeltyä kaikenlaista, mutta neulontavaatteita ei olekaan vielä tullut haalittua!


Työlistalle tosiaan nappasin heti violetin 7 Veljestä tunikan, jonka ehdin jo tuossa aloittaakin. Tykästyin kovasti tähän malliin ja tällaisia tulee talvella hyvin käytettyä. Kokopuoli tosiaan vähän arveluttaa, mutta viikonlopun kokemusten valossa ei auta kuin ryhtyä mittaushommiin. Vähän tuo neuleessa oleva kuviopuoli jää arvailujen varaan, sillä normaalivalossa tummassa neuleessa ei kuvio näin kaukaa kuvattuna juuri näkynyt. Ohjeesta päätellen vaikutti kuitenkin ihan mukavalta eikä liian vaikealta.

Seuraavaa lehteä saadaankin odotella helmikuulle. Kevät- ja kesälangat eivät olekaan niin minun juttuni ja olenkin sitä lankoja hamstratessa kovasti toistellut itselleni. En ole niin pastellien ystävä enkä juuri ollenkaan välitä puuvillalangoista. Toivotaan, että luvassa on taas kuitenkin jotain kivaa! Ja kohtahan taas on luvassa ne syyslangat; mutta katsotaan tuo kevät ensin. Eiköhän kohta ala jostain kuulua ensimmäisiä tietoja tulevista valikoimista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti