maanantai 3. marraskuuta 2014

Purkutöitä

Voi voi, näin tällä kertaa. Kerrankin kun todella nopeasti kävin kiinni viimeistelyhommiin, niin sitten käy niin, että koko on niin kertakaikkisen väärä, että ei auta kuin ottaa uusiksi. Onneksi tulin sovittaneeksi neuletta suhteellisen hyvissä ajoin ennen kuin kaikki saumat oli ommeltu. Ei auta kuin ottaa opiksi ja koittaa katsoa sopivuutta jo paljon, paljon aikaisemmassa vaiheessa.


Mutta kyllä täytyy mitoitusta tässä Novitan ohjeessa kyllä todella ihmetellä, jos koon on mittanauhalla mitannut ja työ on valmistuessaan silti varmaan kaksi kokoa liian suuri. Toisaalta, ehkä positiivisena asiana voi tietysti ottaa sen, että työ oli aivan suuri eikä toisinpäin. Silmukkamäärät ja muutkin oli ihan oikeat, mutta kyllä nyt koko meni tällä kertaa aivan metsään. Eipä siinä paljon vaihtoehtoja ollut kuin pistää purkutöiksi ja kohta otetaan uudelleen.

Hihat jätin vielä kasaan, jos niitä voisi modifioida vähemmillä purkutöillä, mutta katsotaan nyt. Mutta kyllähän tämä pistää miettimään tuota mitoitusta esim. nykyisessä neuletyössä, että metsään taitaa sekin mennä, jos näin reiluja kuteita niistä syntyy. Otanpa vaarista vinkin ja kokeilen työtä pyöröpuikoilla. Yleensä niitä kyllä olenkin puikoilla venytellyt ja kokeillut, mutta varmaa mittaa on vaan niin vaikea saada. Tämä työ oli lisäksi niin rullautuva, ettei tätä kokoa voinut kyllä aavistaa. Ei tässä muuten mitään; pahimmilta harmituksilta olen välttynyt, mutta tietysti olisin toivonut, että lankavarastoja olisi saanut vähän pienennettyä, mutta nyt tuli siinä vähän takapakkia. Ei sitten muuta kuin pienemmällä koolla eteenpäin!

4 kommenttia:

 1. Voi harmi ku purku hommiin joutuu, eipä miulkaan aikoinaan sujunut, vaan purkuun meni mont kertaa ja juur siitä syystä, ko tein oman pääni mukaan, siin vaa huomas jo alussa, ettei kovin pitkälle ehtinyt neulomaan. Pyöröpuikko tosiaan on hyvä, mut siitä ei saa otetta nii hyvin, ko pitkistä puikoista, se voi olla yks syy, kun tuntuma puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, joskus käy näin. Käsitöissä on kuitenkin niin, että purkamista ei pidä pelätä. On parempi tehdä homma uudelleen ja paremmin kuin tyytyä johonkin huonoon, jota ei kuitenkaan tule sitten käytettyä! Juuri tuon tuntuma vuoksi tykkään pitkistä puikoista, mutta voisihan sitä taas vaihtelun vuoksi pyöröjäkin taas kokeilla.

   Poista
 2. Purkoosi on ikävä tauti, mutta aina voi neuloa uudelleen ja oikealla koolla.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voi; ja aina voi yrittää saada parempaa aikaiseksi!

   Poista