maanantai 31. maaliskuuta 2014

Maaliskuu parvekkeella

Maaliskuun viimeisiä viedään ja kevät on oikeasti koittanut. Parvekkeella alkaa taas muutosten aika, kun rapistuneet saavat väistyä ja jännityksellä odotellaan onko mikään selvinnyt talven yli. Ja pikkuhiljaa jotain uuttakin voi taas kulkeutua parvekkeelle!


Osa murateista näyttää erittäin hyvältä vuodenaikaan nähden. Niistä ei kuitenkaan voi vielä varmuudella sanoa miten tässä kevään mittaan käy; alkavatko kasvaa vai oliko se kuitenkin siinä. Täysin kuolleista oksista sen sijaan ei ole mitään epäselvää. Parvekkeen imurointi ja siivous odottaa myös lähiaikoina, sillä kuolleet lehdet rapistuvat murusiksi ja parhaat päivänsä nähneet kanervat rapistelevat aika tavalla. Kevään aurinkoiset päivät kuivattavat kanervat lopullisesti ja niiden on vähitellen aika tehdä tilaa muille kauden kasveille.


Muratin kuolleet ja elävät oksat todella erottaa kaukaa. Monet vihreistäkin oksista saattavat näyttää ihan terveiltä tässä vaiheessa, joten nyt on vaan odoteltava. Lähiaikoina on murateista leikattava kuolleet oksat ja siivottava ennen kuin ehtivät pölyttää koko parvekkeen. Myös lyhtyjen olisi aika siirtyä varastoon. Tänä talvena niitä tulikin sytyteltyä todella vähän.


Muutama aurinkoinen sekä lämmin päivä ja narsissit ovat kasvaneet pois kuosistaan. En pahemmin kastele niitä, mutta lasitetulla parvekkeella lämpötilat ovat jo nyt aurinkoisina päivinä aika kesäisiä. Vielä riittää kuitenkin viileitä öitä ja vielä yhden kierroksen voisi narsisseja hankkia. Sen jälkeen alkaakin kevät olla niin pitkällä, että on vähitellen muiden kukkien aika!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti